Boek
Nederlands

Rik zet zijn schoentje

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Rik zet zijn schoentje
×
Rik zet zijn schoentje Rik zet zijn schoentje

Rik zet zijn schoentje

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Kleuter Rik beleeft thuis en op school de opwinding rond het naderende sinterklaasfeest. Prentenboek met grote en kleine kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Rik zet zijn schoentje
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2012
[26] p. : ill.
ISBN
9789002247330 (hardback)

Besprekingen

De komst van Sinterklaas wordt voorbereid. Kleuter Rik knutselt, krijgt een heus Pietendiploma voor zijn klimmen en klauteren en hij schrijft Sinterklaas een brief. Dit prentenboek heeft twaalf ‘hoofdstukjes’ over twee bladzijden, waarbij naast de titel in rode handschriftletters steeds een klein voorwerp staat afgebeeld dat voorkomt in het stukje. Vanzelfsprekende onderwerpen zoals je schoen zetten komen aan de orde, ook krijgt Rik antwoord op zijn vraag hoe dat gaat met de cadeautjes en is er een kijkje in de keuken. De schreefloze tekst in blokjes met veel tekeningetjes tussendoor is niet altijd duidelijk (Rik knutselt een sinterklaasboot. Ze gebruiken een eierdoosje). Soms Vlaams taalgebruik, dat in het Nederlands lijkt op slordigheden (‘Hij heeft ook het grote boek bij, waar al de namen van de kindjes instaan.’). De auteur geeft commentaar ('Mooi gedaan, Rik!'). In de zwartomlijnde, gestileerde tekeningetjes in meestal effen, felle kleuren hebben de platte figuurtjes grote hoofde…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia