Boek
Nederlands

Strijd om de superschoen

Liz Pichon (auteur), Maria Postema (vertaler)
+1
Strijd om de superschoen
×
Strijd om de superschoen Strijd om de superschoen
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De boosaardige Sylvie Sleehak heeft er alles voor over om de hoofdprijs te winnen bij de strijd om de Superschoen. Die prijs wint ze zeker als ze de vliegende schoenen, de uitvinding van de vader van Lies en Robbe, in bezit krijgt. Kunnen Lies en Robbe dat voorkomen? Met veel grappige stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Strijd om de superschoen / tekst en illustraties Liz Pichon
Auteur
Liz Pichon 1978-
Vertaler
Maria Postema
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shoe wars
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2020
439 p. : ill.
ISBN
9789025772253 (hardback)

Besprekingen

De vader van Lies en Robbe Laars heeft vliegende schoenen uitgevonden, een ontwerp waarin ook hun overleden moeder een groot aandeel heeft gehad. Vaders onuitstaanbare bazin, Sylvie Sleehak, wil eindelijk de strijd om de Superschoen winnen en met die vliegende schoenen is ze vrijwel verzekerd van de hoofdprijs. Sleehak toont haar slechtste zijde: een wurgcontract en zelfs het gevangennemen van vader. Als ze uiteindelijk de schoenen in haar bezit krijgt, lijkt alles verloren. Kunnen Lies en Robbe een list verzinnen? Dikke uitgave met een speelse graphicnovelachtige vormgeving waarbij gespeeld wordt met de typografie. De rijkelijk aanwezige en grappige zwart-witillustraties , de creatieve hoofdstuknummering (Maat 17), de humoristische bijschriften en de voetnoten dragen bij aan het leesplezier. Zeer ruime interlinie. De personages dragen allemaal namen van schoeisel (o.a. Harry Hak) en ook de plaatsnamen hebben dit kenmerk (Schoenenstad). Verhaal dat van begin tot het wensvervullende ei…Lees verder

Strijd om de Superschoen

In Schoenenstad draait alles – hoe raad je het – om schoenen. Binnenkort is er de vierjaarlijkse ‘Strijd om de Superschoen’. Sylvie Sleehak zal er deze keer alles aan doen om de wedstrijd te winnen in de hoop nog meer macht te vergaren. Ze probeert al jaren te winnen door een ontwerp in te dienen van vliegende schoenen maar dat is haar nog nooit gelukt.Sylvie Sleehak is naast onuitstaanbaar over de hele lijn ook de baas van een schoenenfabriek. In die fabriek werkt Akke Laars, de vader van Lies en Robbe. Hij is uitvinder en werd opgezadeld met de opdracht vliegende schoenen te ontwerpen. Maar dat is geen sinecure. Bovendien zou het een ramp zijn als Akke werkelijk zo’n schoenen kan maken want dan kan Sylvie de wedstrijd winnen! Lies en Akke helpen hun vader bij deze taak maar proberen ook angstvallig geheim te houden dat hun overleden moeder vroeger zulke schoenen ontwierp en verborgen heeft. Jammer genoeg ruikt Sylvie Sleehak geheimen van kilometers ver.


Lees verder

Suggesties