Boek Nederlands

Meisje zonder huid

Mads Peder Nordbo (auteur), Renske Wiltink (vertaler)

Meisje zonder huid

Mads Peder Nordbo (auteur), Renske Wiltink (vertaler)
Genre:
Meisje zonder huid van Mads Peder Nordbo is een Deense thriller die zich afspeelt op Groenland. Het leven van de Deense journalist Matthew Cave verliest alle glans wanneer zijn vriendin en ongeboren baby bij een auto-ongeluk omkomen. Hij besluit zijn oude leven achter zich te laten en naar Groenland te verhuizen. Daar raakt hij bij zijn nieuwe baan voor een plaatselijke krant betrokken bij een opz
Titel
Meisje zonder huid
Auteur
Mads Peder Nordbo 1970-
Vertaler
Renske Wiltink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Deens
Oorspr. titel
Pigen uden hud
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2018
364 p.
ISBN
9789026340314 (paperback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands
E-boek: Nederlands

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Moord met een vrouwenmes

Eerste in het Nederlands vertaalde 'arctische' thriller uit Groenland is sfeervol, maar bloederig.

Matthew Cave heeft het de hele dag koud en slaapt slecht. Hij is naar het Groenlandse Nuuk gevlucht nadat zijn vrouw en ongeboren kind zijn verongelukt. In Kopenhagen herinnert alles daaraan, in Nuuk wachtten ijzige kou en een eenvoudig baantje bij de plaatselijke krant.

Maar dan mag Matthew als journalist verslag doen van de vondst van een mummie in het ijs. Een mummie met een Scandinavisch uiterlijk uit de Vikingtijd. Dat is wereldnieuws. Het zou de eerste goed geconserveerde Viking kunnen zijn die op Groenland ooit werd gevonden. Deze mummie kon wel eens net zo beroemd worden als Ötzi, de sneeuwman uit Tirol. Matthews hoofredacteur stuitert van opwinding: 'CNN gaat zeker bellen'.

Een dag na de ontdekking en het maken van foto's verdwijnt de mummie. De agent die achterbleef bij de vindplaats is vermoord. Hij is opengesneden, de darmen liggen rond het lichaam, overige organen lijken verdwenen.

Alle foto's van de mummie zijn ook gestolen. De autoriteiten v…Lees verder