Boek
Nederlands

Sint Spekkie en zwarte spikkel

Marc De Bel (auteur), Frieda Van Raevels (illustrator)
+1
Sint Spekkie en zwarte spikkel
×
Sint Spekkie en zwarte spikkel Sint Spekkie en zwarte spikkel
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Spikkel en Spekkie vinden bij het spelen op de vuilnisbelt een grote zak met letterkoekjes. Zij besluiten om ze net zoals Sinterklaas en Zwarte Piet te gaan uitdelen. Met informatie over Sinterklaas. AVI-M6. Voor goede lezers vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Leesniveau
AVI M6, AVI 6
Titel
Sint Spekkie en zwarte spikkel
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Frieda Van Raevels
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2011
75 p. : ill.
ISBN
9789059327931 (hardback)

Besprekingen

De muis Spikkel en de rat Spekkie vinden bij het spelen op de vuilnisbelt een grote zak met letterkoekjes. Zij bedenken dat ze deze, net zoals Sinterklaas en Zwarte Piet in de reclamefolder, gaan uitdelen. Zelfstandig te lezen deel uit de serie 'Spikkel en Spekkie'* over deze dieren van Vlaamse origine, iets dat duidelijk te merken is aan het taalgebruik en de woordkeuze. Het verhaal bestaat uit korte hoofdstukken van twee à drie bladzijden en is rommelig, met heel veel dialogen en beschrijvingen die er niet toe doen. De zinnen, behalve de lange openingszin, zijn kort, AVI-M6. Achter in het boek staat wat informatie over het sinterklaasfeest, zoals historie, een paar recepten en wat liedjes. Eigenlijk is dat nog het meest aardige deel van het boek. De wat karikaturale tekeningen, ingekleurd met aquarel, tonen niet erg vriendelijk of artistiek, maar passen wel bij de tekst. Het boek is wel verzorgd uitgegeven, jammer dat het kwalitatief onder de maat is. Voor goede lezers vanaf ca. 8 j…Lees verder

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties