Boek
Nederlands

Genieten aan het water in Vlaanderen : toeristische gids voor kust, havens en waterlopen

Marcel Schoeters (auteur)
+1
Genieten aan het water in Vlaanderen : toeristische gids voor kust, havens en waterlopen
×
Genieten aan het water in Vlaanderen : toeristische gids voor kust, havens en waterlopen Genieten aan het water in Vlaanderen : toeristische gids voor kust, havens en waterlopen

Genieten aan het water in Vlaanderen : toeristische gids voor kust, havens en waterlopen

Marcel Schoeters (auteur)
?Het Vlaamse landschap werd gevormd door de Noordzee en de rivieren. Zij hebben bovendien de economie gegenereerd, steden doen ontstaan, cultuur en welvaart gevoed.Talrijke watermolens, sluizen, bruggen, havengebouwen, schepen en andere monumenten getuigen van de menselijke bedrijvigheid langs het water door de eeuwen heen. Ze zijn veelal oud, vaak zijn ze lange tijd in onbruik geraakt en aangevre
Titel
Genieten aan het water in Vlaanderen : toeristische gids voor kust, havens en waterlopen
Auteur
Marcel Schoeters
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Uitgeverij Lannoo, 2017
279 p. : ill.
ISBN
9789401413947 (paperback)

Besprekingen

Omdat Nederland zo waterrijk is, denken we bij Vlaanderen niet direct aan waterland. Toch hebben ook hier de kust, rivieren en andere waterlopen een grote invloed gehad op het landschap. Dit boek van de Vereniging Watererfgoed Vlaanderen is een reisgids voor alles wat de scheepvaart, havens en andere wateren in dit gewest te bieden hebben. Het is per provincie ingericht van West- en Oost-Vlaanderen en Antwerpen tot Vlaams-Brabant, Brussel en Limburg. Vanaf de kust worden de rivieren en kanalen in beeld gebracht, zoals Schelde, Leie, IJzer, Dijle en de zijvieren van de Maas, maar ook de Kempense kanalen worden niet vergeten. Per waterregio worden heel kort de bezienswaardigheden opgesomd, met adressen, websites en telefoonnummers. Verder zijn er allerlei fietstochten tot zo’n 30 km uitgestippeld, met een handzaam kaartje. Vele vaak kleine kleurenfoto’s geven een nader indruk en een register helpt bij het opzoeken van een en ander. Verzorgde uitgave; kleine letter.

Over Marcel Schoeters

Marcel Schoeters (Kontich, 8 augustus 1925 - 17 oktober 2013) was een Belgisch senator.

Levensloop

Marcel Schoeters kwam in 1947, na het middelbaar onderwijs te hebben voltooid aan het Koninklijk Atheneum in Berchem, in dienst bij de socialistische vakbond ABVV in Antwerpen, als boekhouder, administrateur en secretaris voor de sector 'gemengde vakken' van de Algemene Centrale. In 1970 werd hij gewestelijk voorzitter van de Algemene Centrale en in 1976 voorzitter van de gewestelijke afdeling ABVV regio Antwerpen.

Als syndicaal verantwoordelijke voor de petroleumsector leidde hij in 1978-79 de maandenlange bezetting van de petroleumraffinaderij RBP. Als voorzitter van de Antwerpse Socialistische Gemeenschappelijke Actie werd hij in 1978 geconfronteerd met het faillissement van de Volksgazet. Hij werd, na de afwikkeling ervan, voorzitter van de raad van bestuur van nv De Roos, uitgever van De Morgen.

In…Lees verder op Wikipedia