Daisy
Nederlands

Niet verder vertellen : verhalen vol geheimen

+1
Niet verder vertellen : verhalen vol geheimen
×
Niet verder vertellen : verhalen vol geheimen Niet verder vertellen : verhalen vol geheimen

Niet verder vertellen : verhalen vol geheimen

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Twintig sprookjesachtige verhalen uit de hele wereld, waarin geheimen, raadsels en onverklaarbare mysteries centraal staan. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Geheimen
Titel
Niet verder vertellen : verhalen vol geheimen
Auteur
Maria Van Donkelaar Martine Van Rooijen
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Speelduur
02:26:00
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Besprekingen

Stevige, zware bundel met twintig sprookjesachtige verhalen uit de hele wereld waarin geheimen, raadsels en onverklaarbare mysteries centraal staan. De samenstelsters (bekend van o.a. 'De hele wereld rond: lezen, spelen en knutselen met jonge kinderen'*) verzamelden bekende (Repelsteeltje) en minder bekende (Het geheim van Fru Penge) mythen, sprookjes en volksverhalen waarin het thema van de Kinderboekenweek 2007 centraal staat. De grappige illustraties in kleur en van verschillend formaat van debutante Heleen Brulot sluiten er perfect bij aan. Verzorgde uitgave met aantrekkelijk omslag en ruime interlinie. Bronvermelding en verantwoording ontbreken. Om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Niet verder vertellen

Dit mooie voorleesboek verzamelt verhalen van over de hele wereld. Alles draait rond geheimen, raadsels en onverklaarbare mysteries. De auteurs Maria van Donkelaar en Martine van Rooijen, bekend van 'Het hele jaar rond' en 'Vuurvliegjes, tovervisjes en schatgravers' kozen voor bekende verhalen zoals dat van Koning Midas en Repelsteeltje, maar vulden heel goed aan met onbekende maar heel aantrekkelijke volksverhalen uit bijvoorbeeld Thailand, Rusland, Suriname, China, Japan, Zweden, Frankrijk, Oekraïne, het Midden-Oosten en Duitsland. Aan afwisseling ontbreekt het dus zeker niet! Het thema ‘geheimen’ is een zeer dankbaar onderwerp in de kinderliteratuur. Niets spannender dan deel te hebben aan een geheim, of een geheim te moeten achterhalen of een mysterie op te lossen! In 2007 is het thema van de Nederlandse Kinderboekenweek 'Boeken vol geheimen'. Een handiger boek dan dit kan je je niet voorstellen. Er is voor elk wat wils. Je kan voorlezen of je kan laten lezen. De verhaaltjes zijn …Lees verder