Boek
Nederlands

Thomas wil niet jaloers zijn

+1
Thomas wil niet jaloers zijn
×
Thomas wil niet jaloers zijn Thomas wil niet jaloers zijn
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Het schaap Thomas is vreselijk jaloers op de veel sterkere en grotere Romeo. Prentenboek met paginagrote, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Jaloers zijn, Lente, Schapen
Titel
Thomas wil niet jaloers zijn
Auteur
Marie-Louise Sekrève Mark Sekrève
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Hillen, 2003
[28] p. : ill.
ISBN
90-76766-61-4 9789076766614 (hardback)

Besprekingen

Wat meteen opvalt bij dit prentenboek is de heel eigen stijl van de tekeningen. De schapen, want daar gaat het over, hebben een heel eigen look gekregen en voor de achtergronden wordt vaak met ongewone kleuren gewerkt. Het schaapje dat de hoofdrol speelt, is Thomas, en hij worstelt met een stevige jaloezie ten aanzien van Romeo, een schaap dat in Thomas' ogen alles heeft wat hij zou willen hebben: een mooiere vacht, horens... We zien Thomas op een reeks kleine tekeningetjes letterlijk vechten tegen zijn jaloezie, maar hij kan het niet van zich afzetten. Onder een hemel vol schapenwolken (met een echt gezicht!) probeert de grote ram Thomas op andere gedachten te brengen, maar Thomas is niet te overtuigen. Dan is het tijd voor de scheerbeurt: Romeo gaat als eerste en wordt behoorlijk uitgelachen als hij naar buiten komt. Thomas doet eerst goed mee, maar laat zich dan toch overtuigen om als tweede te gaan, en als hij buitenkomt, lijkt hij letterlijk van zijn vacht en figuurlijk van zijn …Lees verder
Het schaap Thomas is vreselijk jaloers op de veel sterkere en grotere Romeo. Hij probeert op allerlei manieren zijn jaloezie kwijt te raken. De grote ram wil hem ook troosten. Tot op een dag de schapen geschoren moeten worden en Romeo als eerste in zijn blootje loopt. Hij wordt uitgelachen en rent naar de rand van de weide. Dan is Thomas aan de beurt. Samen met Romeo probeert hij de zonzijde te zien van de scheerbeurt; hij is zijn jaloezie vergeten. De kleurrijke, bladvullende prenten in zachte kleuren verf en krijt geven goed de emoties weer die in het verhaal voorkomen. De dieren gedragen zich als mensen. De prenten bevatten meer episodes op een dubbele pagina en hebben soms een onverwacht en vreemd perspectief. Vrij veel tekst in een schreefloze letter die vooral de emoties benadrukt. Goed te gebruiken om met kleuters een gesprek over jaloezie in te leiden. Vanaf ca. 4 jaar.