Boek
Nederlands

Ik hou van jou, Papa Brom

Mark Sperring (auteur), Sébastien Braun (illustrator), Mariella Manfré (vertaler)
Kleine Pip ontdekt dat het een heel speciale dag is, maar hij weet niet meer precies waarom. Samen met Papa Brom heeft hij een bijzonder uitje. Prentenboek met gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Ik hou van jou, Papa Brom
Auteur
Mark Sperring
Illustrator
Sébastien Braun
Vertaler
Mariella Manfré
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
I love you Daddy Grizzle
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2015
[36] p. : ill.
ISBN
9789051163926 (hardback)

Besprekingen

Kleine Pip ontdekt dat het een heel speciale dag is, maar hij weet niet meer precies waarom. Samen met Papa Brom gaat hij op stap. Ze sprokkelen hout, varen naar het Grote Beren Eiland en maken daar een kampvuur om marshmellows te roosteren. En ineens herinnert Kleine Pip zich weer wat ze vieren met het bijzondere uitje. Na ‘Hoeveel nachtjes tot mijn verjaardag?’* is dit het tweede prentenboek van Mark Sperring en Sébastien Braun over Kleine Pip en zijn vader. Op meestal paginagrote prenten laat Braun zien hoe het huis van de beren en hun omgeving (bossen, brede rivier, groene eilandjes) eruitzien. Pips gedachtesprongetjes zijn goed te volgen door drie kleine, vrijstaande tekeningen op een pagina. En de close-ups, die worden afgewisseld met panoramabeeld, zorgen voor variatie en een grotere betrokkenheid. Zo lijkt het voor de lezer net alsof hij ook bovenop de slapende papabeer springt. De plot is aan de zoete kant, maar de grapjes in de rest van de tekst en vooral in de tekeningen (d…Lees verder

Ik hou van jou Papa Brom

Papa Brom trekt er met kleine beer Pip een hele dag op uit, want er valt iets te vieren. Pip kan zich niet herinneren wat er te vieren valt. Ze genieten volop van hun tocht door het woud, ze varen met de kano naar het Grote Beren Eiland, roosteren marshmallows boven een kampvuur. Ineens begint het bij Pip te dagen waarom er vandaag gefeest wordt: “het is de dag dat alle bosbewoners een speciale dag voor hun vader organiseren om hem te bedanken voor alle lieve dingen die hij voor hen doet”. Pip vindt het jammer dat hij het vergeten was en zo geen tekening of cadeautje voor papa heeft. Hij maakt het goed met een dikke knuffel en zegt hierbij dat hij nooit zal vergeten hoe graag hij zijn papa ziet. Een mooi verhaal vol lieflijke interacties tussen beide beren. Wel net op het randje van het sentimentele, een verhaal met een Amerikaans tintje lijkt het wel. Het had ook wat kernachtiger geformuleerd kunnen worden allemaal (zie het citaat hierboven!).

De uitstap van de beren in…Lees verder

Suggesties