Boek
Nederlands

Het is de laatste daad die telt

Mark Tijsmans (auteur)
+1
Het is de laatste daad die telt
×
Het is de laatste daad die telt Het is de laatste daad die telt

Het is de laatste daad die telt

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Als koning Teiresias sterft, moet prins Hero hem opvolgen. Maar Hero (11) denkt dat hij het koningschap niet aankan en slaat op de vlucht. Dan duikt er een duistere tovenaar op, die alleen Hero kan verslaan. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Het is de laatste daad die telt
Auteur
Mark Tijsmans
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2015
271 p.
ISBN
9789025869212 (paperback) 9789462345409 (paperback)

Besprekingen

Teiresie kende een lange oorlog tussen mensen, elfen en kabouters. Iedereen dacht zelf het gelijk aan zijn kant te hebben. De oude koning Teiresias wist weet vrede te stichten, geholpen door een groep van zeven ridders. Men wilde voor hem onsterfelijkheid en brouwde daarom een toverdrank. Maar die weigerde hij te drinken. Nu is hij oud en zal sterven. Hij moet worden opgevolgd door zijn achterkleinkind, prins Hero, die 11 jaar is. Hij heeft het vermogen te toveren. Maar Hero denkt dat hij het koningschap niet aankan. Bovendien wil hij liever een gewoon kind zijn dan op die plek terecht te komen. Daarom slaat hij op de vlucht. Toch zal hij zich op den duur niet aan die positie kunnen onttrekken, want het grootste kwaad in de persoon van de sinistere, meedogenloze en heerszuchtige tovenaar Magistur is uit het ijs opgedoken. Hero ziet zich voor de taak gesteld de onverlaat te verslaan en gaat samen met drie vrienden de ongewisse strijd aan. Een door de veelzijdige auteur stijlvol geschre…Lees verder

Over Mark Tijsmans

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Markfan

Mark Irma Albert Tijsmans (Merksem, 5 januari 1969) is een Vlaams televisie- en toneelacteur, zanger, musicalartiest en jeugdauteur.

Tijsmans vergaarde bekendheid in Vlaanderen door hoofdrollen in Het Park, Thuis, en Flikken. Daarnaast speelde hij gastrollen in onder meer De Kotmadam, Heterdaad, W817 (als Marc, pastoor), Lili & Marleen en F.C. De Kampioenen. Ook was hij te zien in enkele films. Hij was te gast in diverse programma's, waaronder veel muziekshows als De Notenclub en Steracteur Sterartiest. Daarnaast was hij vier jaar wrapper op Ketnet en tevens lid en oprichter van de Ketnetband.

Naast zijn werk voor televisie speelde hij in 2000 zijn eerste musicalrol als het titelpersonage in Peter Pan; later volgden Camelot en Romeo en Julia, van Haat tot Liefde, waarmee hij tevens door Nederland toerde. In 2006 won hij een Vlaamse Musicalprijs voor zijn rol al…Lees verder op Wikipedia