Boek
Nederlands

Koken voor de keizer

Marloes Morshuis (auteur)
+1
Koken voor de keizer
×
Koken voor de keizer Koken voor de keizer

Koken voor de keizer

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Mick heeft een weddenschap met de wrede keizer Linus I afgesloten. Mick moet een week lang lekkere dingen voor de keizer koken. Maar de keizer lust niets. Met achterin de recepten van Mick. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Koken
Titel
Koken voor de keizer
Auteur
Marloes Morshuis
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2015
214 p.
ISBN
9789047707653 (hardback, Lemniscaat) 9789491773310 (hardback, Palmslag)

Besprekingen

Mick (11) heeft iets stoms gedaan en moet nu koken om zijn leven veilig te stellen. Een week lang moet hij elke dag keizer Linus van het eiland Minelotte iets lekkers te eten geven, maar het probleem is dat de keizer niets lust. De keizer en zijn raadsheer voeren een ware terreur uit en voor je het weet word je verbannen naar een kleiner eilandje dat omgeven is door een zee waarin hongerige haaien zwemmen. Elke dag weer kost het Mick veel hoofdbrekens iets aanvaardbaars te bedenken en te maken. Hij krijgt met tegenslagen te maken, maar ontvangt ook hulp uit onverwachte hoeken. Zal het hem lukken zijn eigen leven en dat van vele anderen te redden? Spannend, soms angstaanjagend, sprookjesachtig avonturenverhaal waarin ook karakterbeschrijvingen en emoties evenwichtig gedoseerd zijn. Achter in het boek staan de goed beschreven recepten van alles wat Mick klaarmaakte. Het suggestieve sombere omslag geeft de dreigende sfeer goed weer. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Marloes Morshuis

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Japiodeb

Marloes Morshuis (Oldenzaal, 20 januari 1970) is een Nederlands schrijver van jeugdboeken.

Biografie

Morshuis groeide op in Oldenzaal. Nadat ze al vrijwel haar hele leven op verschillende manieren bezig was geweest met schrijven, zowel professioneel als privé, debuteerde ze op haar 45ste met haar eerste jeugdboek: Koken voor de keizer. Hierna volgden Borealis, De schaduwen van Radovar en Quotum (Project Z). De thema's van die laatste drie boeken hebben een link met de actualiteit: Borealis gaat over klimaatverandering, en in Radovar is een sociaal puntensysteem ingevoerd dat doet denken aan de systemen waarmee China experimenteert (maar door Morshuis bedacht voordat ze wist dat China hiermee bezig was). Quotum - Project Z (het eerste deel van een tweeluik) speelt in een wereld waarin te veel mensen wonen en ieder land een maximum aantal inwoners opgelegd krijgt.

Lees verder op Wikipedia