Boek
Nederlands

Live, love & laugh : Martines lifestylegids

Martine Prenen (auteur)
+1
Live, love & laugh : Martines lifestylegids
×
Live, love & laugh : Martines lifestylegids Live, love & laugh : Martines lifestylegids

Live, love & laugh : Martines lifestylegids

Hoe kick je af van een suikerverslaving? Hoe leer je je kind groenten eten? Moet je bij een beetje hoofdpijn meteen naar pijnstillers grijpen? En wat zijn de allergezondste voedingswaren? Tips voor een gebalanceerde levensstijl op het vlak van voeding, ontspanning, opvoeding etc..
Titel
Live, love & laugh : Martines lifestylegids
Auteur
Martine Prenen
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Live, love and laugh
Editie
1
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2011
272 p. : ill.
ISBN
9789089312273 (hardback)

Besprekingen

Martine Prenen, bij het Vlaamse publiek bekend van radio en tv, werkt nu als gezondheidscoach. Live, Love & Laugh is een lifestylegids met tips voor een gezond en gelukkig leven. Prenen vertrekt vanuit haar eigen ervaringen: van jongs af aan danste ze als ballerina en moest ze bewust eten en veel bewegen om zorg te dragen voor lichaam en geest. Op latere leeftijd volgde ze een opleiding aan de Levensschool in Tongerlo en verdiepte ze zich nog meer dan ze vroeger al deed in boeken over alles wat met gezondheid te maken heeft. Met de publicatie van dit boek wil ze haar kennis doorgeven en een gezonde levenswijze promoten, waardoor men zich zowel lichamelijk als geestelijk beter gaat voelen. Dr. Peter Aelbrecht, oprichter en medisch directeur van de energiekliniek en zelf ook auteur van een aantal boeken, controleerde de tekst van Prenen op medische correctheid.
Vier grote thema’s worden hier aangesneden: voeding, opvoeding, ontspanning en gezondheid. Het eerste deel gaat ove…Lees verder
De auteur, in Vlaanderen bekend van radio en tv, wil met deze lifestylegids een gezonde levenswijze promoten. Dr. Peter Aelbrecht, medisch directeur van de energiekliniek, controleerde de tekst op medische correctheid. Het eerste deel gaat over het belang van de juiste voeding: biologische producten, vezelrijke voeding, vitaminen en mineralen. De auteur geeft ook enkele recepten voor ontbijt, lunch en diner. Een tweede thema is de opvoeding van kinderen. Hier worden informatie en tips aangereikt over communiceren, grenzen stellen enzovoort. In het derde deel behandelt de auteur stress, vermoeidheid en ontspanning aan de hand van een anti-stressplan en relaxatieoefeningen zoals yoga, massages en aromatherapie. Het laatste deel gaat over gezondheid en het algemeen welzijn. Hier krijg je onder andere methodes om klachten te behandelen op de traditionele en op alternatieve wijze. Ook presenteert de auteur een lijst van gezonde smaakmakers, 'healing food' en informatie om het lichaam te on…Lees verder

Over Martine Prenen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Martine Prenen (Wilrijk, 25 februari 1964) is een Vlaamse omroepster en presentatrice, die later journaliste en gezondheidsbegeleider werd en daar boeken over schrijft.

Martine Prenen studeerde talen en geschiedenis en koos daarna voor kunst in het Sint-Lucasinstituut. In de abdij van Tongerlo, bij de Levensschool, volgde ze een 5-jarige opleiding tot voedingsexperte en vervolgens gezondheidsbegeleider, waar ze in 2010 met onderscheiding afstudeerde. In 2021 volgde ze een extra jaar opleiding tot ortomoleculaire voeding aan De levensschool.

Prenen werkte onder andere voor VTM, NCRV en Veronica (media). Haar grote doorbraak kwam er bij het toenmalige TV1, waar ze als omroepster aan de slag ging. Ze was te zien in programma's zoals Koppensnellers, Reyersdijk, Vlaamse Gaaien, Pas geverfd, Vakantiejob, Abracadabra, Body & soulmates en werkte als reporter voor Vlaanderen Vakantieland .

Ze presenteer…Lees verder op Wikipedia