Boek
Nederlands

Hertjes eerste winter

M.Christina Butler (auteur), Frank Endersby (illustrator)
+1
Hertjes eerste winter
×
Hertjes eerste winter Hertjes eerste winter
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Op een ochtend ontdekt Hertje dat het bos onder de sneeuw verdwenen is. Konijn en Eekhoorn willen met Hertje in de sneeuw spelen, maar Hertje vindt de sneeuw niet leuk. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties en voelelementen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Winter
Titel
Hertjes eerste winter
Auteur
M.Christina Butler
Illustrator
Frank Endersby
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The first snow
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2010
[20] p. : ill.
ISBN
9789048302833 (hardback)

Besprekingen

In dit grote, bijna vierkante prentenboek valt de glittersneeuw, die op het omslag en op elke bladzijde terug te vinden is, meteen op. Die sneeuw ziet Hertje ook als hij wakker wordt en ontdekt dat alles er anders uit ziet in het bos. Konijn en Eekhoorn zijn ook buiten en laten Hertje door de sneeuw rennen. Als Hertje voor de zoveelste keer gevallen is, is hij het zat. Hij wil terug naar huis. Konijn en Eekhoorn proberen Hertje te verleiden om ook nog van de sneeuw en het ijs te genieten. In dit lieve verhaal stelen Hertje en zijn vrienden meteen het hart van de kijk-lezer. Daarnaast zorgt de glittersneeuw - die te zien en te voelen is - op de paginagrote prenten ook voor veel plezier. Niets nieuws en een wat ouderwets aandoende uitgave. Evengoed: een verhaal van alle tijden; een verhaal om te leren niet bang te zijn voor onbekende dingen. En dan zodanig vormgegeven dat het veel jonge kinderen zal raken en zal uitdagen tot veel en vaak pakken en (laten) lezen. Vanaf ca. 4 jaar.

Hertjes eerste winter

Wanneer Hertje ’s ochtends wakker wordt, ligt de wereld er plots wit en bevroren bij. Nergens is er een grasspriet te bespeuren. Eekhoorn en Konijn houden wel van deze winterse omgeving. Maar Hertje vindt de sneeuw, die in dit boek op elke bladzijde rijkelijk valt, vooral koud en glibberig. Met moeite weten Eekhoorn en Konijn het hertje te verleiden en geeft het zich over aan het plezier dat in sneeuw en ijs te beleven valt.
Alweer een boek waarin dieren de geneugten die mensen aan de winter koppelen vorm geven. Weinig vernieuwend, zelfs een tikkeltje vlak geïllustreerd. Maar wellicht weet dit boek, mede dankzij de overvloedige glittersneeuw die niet alleen te zien maar ook te voelen is, een brede doelgroep te verleiden tot kijken, bladeren en luisteren.