Boek Nederlands

De kleuren van de brand

Pierre Lemaitre (auteur), Liesbeth Van Nes (vertaler)

De kleuren van de brand

Pierre Lemaitre (auteur), Liesbeth Van Nes (vertaler)
Parijs, 1927. De val van een notabele familie, de wraak van een vrouw en aan de horizon doemt een nieuwe oorlog... 'De kleuren van de brand' is het verpletterende vervolg op 'Tot ziens daarboven'.
Titel
De kleuren van de brand
Auteur
Pierre Lemaitre
Vertaler
Liesbeth Van Nes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Couleurs de l'incendie
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2019
447 p.
ISBN
9789401610360 (paperback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

De bankiersdochter zint op wraak

Prix Goncourt-winnaar Pierre Lemaître (°1951) demonstreert in De kleuren van de brand opnieuw zijn talent als frescobouwer. Hij wekt het Parijs van de jaren 1927-1933 tot leven, in een rijkgeschakeerde bankiersroman met tragikomische accenten.

Het is een ouverture die kan tellen. Een morbide spektakelstuk. En een scène waarmee de Franse schrijver Pierre Lemaître de lezer meteen op de tip van zijn stoel plaatst.

Parijs, februari 1927. De begrafenisstoet van de invloedrijke bankier Marcel Péricourt zet zich in beweging. Zelfs de president is aanwezig, net als een stel grootindustriëlen en notabelen. Maar dan werpt Marcels zevenjarige kleinzoon Paul zich plots van de tweede verdieping van het hôtel particulier waar de familie woont. De jongen stort te pletter op de open kist van zijn grootvader. 'Uit zijn oren stroomde bloed.' Paul zal zijn verdere leven in een rolstoel slijten.

Lemaître wéét hoe hij je bij de lurven moet pakken. Stoeien met suspense is zijn tweede natuur. Voor hij in 2013 de Prix Goncourt won met Tot ziens daarboven maakte de ex-docent in het volwassenenonderwijs furore met scherpe detectives en 'romans noir'. Vooral de Camille Verhoeven-reek…Lees verder