Boek
Nederlands

Voor altijd mijn dochter

Rachel Hore (auteur), Titia Ram (vertaler)
Een jonge vrouw die zich in het gezin waar ze in opgroeide nooit geliefd heeft gevoeld, gaat op zoek naar haar biologische moeder die haar in 1917 heeft afgestaan.
Titel
Voor altijd mijn dochter
Auteur
Rachel Hore
Vertaler
Titia Ram
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The love child
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, copyright 2020
414 p.
ISBN
9789022591734 (paperback)

Besprekingen

In 1917 raakt Alice Copeman, werkzaam als verpleegster aan het front in Frankrijk, zwanger van een Engelse soldaat die helaas sneuvelt. Haar stiefmoeder overtuigt haar ervan dat ze de baby ter adoptie moet afstaan. Vijftien jaar later begint Irene, die zich in het gezin waar ze opgroeide nooit geliefd heeft gevoeld, de zoektocht naar haar biologische moeder. Alice is inmiddels dokter geworden, getrouwd en heeft drie zoontjes. Haar echtgenoot weet niets van haar eerste kind. Zal Irene haar moeder vinden, en is die dan bereid om haar in haar leven toe te laten? En hoe is dat voor de adoptiemoeder? Het verhaal wordt met veel uitwijdingen, overbodige scènes en personages verteld. De stijl is zoetsappig en cliché, het einde is behoorlijk voorspelbaar. Toch is het een prettig lezend en ook wel boeiend boek, dat ook een goed beeld geeft van hoe het begin twintigste eeuw voor een vrouw was om medicijnen te studeren.

Over Rachel Hore

Rachel Hore (Surrey, 26 januari 1960) is een Brits schrijfster van romantische fictie. Zij woont met haar echtgenoot -de auteur D. J. Taylor- en hun drie kinderen in Norfolk.

Na het bestuderen van de moderne geschiedenis aan St Catherine's College (Oxford) werkte Hore bij uitgeverij HarperCollins totdat zij met haar gezin verhuisde naar Norfolk. Sindsdien geeft zij les in creatief schrijven en publiceren aan de Universiteit van East Anglia. Haar boeken zijn ook in het Nederlands vertaald.

Bibliografie

  • 2006 - The Dream House, Nederlandstalig: Het droomhuis
  • 2007 - The Memory Garden, Nederlandstalig: De droomtuin
  • 2009 - The Glasspainter's Daughter , Nederlandstalig: Zomers licht
  • 2010 - A Place of Secrets, Nederlandstalig: Sterrennacht
  • 2011 - A Gathering Storm, Nederlandstalig: De naderende storm
  • 2013 - Lees verder op Wikipedia