Boek Nederlands

Het veld

Robert Seethaler (auteur), Liesbeth Van Nes (vertaler)

Het veld

Robert Seethaler (auteur), Liesbeth Van Nes (vertaler)
Genre:
Titel
Het veld
Auteur
Robert Seethaler
Vertaler
Liesbeth Van Nes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Das Feld
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2019
237 p.
ISBN
9789403158709 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Nooit helemaal gelukkig

Roman. Wat zouden de doden vertellen als ze konden terugblikken? Natuurlijk zouden ze over het leven praten. Dat doen ze honderduit in de nieuwste van Robert Seethaler.

Het is nooit een pretje voor een schrijver, een nieuw boek uitbrengen na een doorslaand succes. Dat is precies de situatie waarin de Oostenrijkse schrijver Robert Seethaler verkeert. In 2014 brak hij internationaal door met zijn vijfde roman, Een heel leven. Daarin blikt de stokoude Andreas Egger terug op zijn leven in een afgelegen bergdorp. Misschien ontroerde het boek zoveel lezers omdat Egger iets deed wat velen van ons zo moeilijk vinden: hij berustte in wat het leven bracht, ook al bleven de tegenslagen hem niet bespaard.

Voor zijn nieuwe boek, Het veld, heeft Seethaler zich niet suf gepiekerd. Een man maakt dagelijks een wandeling op het kerkhof en mijmert over wat de doden zouden vertellen als ze konden terugblikken. 'Natuurlijk zouden ze over het leven praten. Hij dacht dat de mens misschien pas voorgoed kon oordelen over zijn leven als hij zijn sterven achter de rug had.'

En ja hoor… Er volgen 29 hoofdstukken waarin telkens een andere dode van onder z…Lees verder