Duitse undercoveragent krijgt vijf jaar na de verdwijning van zijn vrouw en zoontje op een cruiseschip een mysterieus telefoontje.
Titel
Passagier 23
Auteur
Sebastian Fitzek
Vertaler
Lucienne Pruijs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Passagier 23
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2015
383 p.
ISBN
9789048825271 (paperback)

Besprekingen

Jaarlijks verdwijnen er op cruiseschepen wereldwijd zo’n 23 passagiers. Onder hen de vrouw en het zoontje van undercoveragent Martin Schwartz, die sindsdien weinig meer om het leven geeft. Vijf jaar later krijgt hij een telefoontje van een oudere passagier die ook op het schip was toen zijn familie is verdwenen. Deze Gerlinde Dobkowitz onderzoekt op eigen houtje de vermissingen en heeft iets gevonden: het teddybeertje van de zoon. De van een politieactie herstellende Martin keert meteen naar de plek terug die hij tot in al zijn vezels haat. Nauwelijks aan boord belandt hij in een nachtmerrie, waarin het kwaad zelden zijn ware gezicht vertoont. Nadat hij de gruwelijke waarheid onder ogen heeft moeten zien, lijkt alles weer ten goede te zullen keren. Denkt hij. De Duitse thrillerschrijver Sebastian Fitzek sleurt in deze soepel vertaalde psychothriller de lezer mee in een draaikolk van huiveringwekkende intriges. Overtuigend is zijn gebruik van de internationale, wetteloze wereld van een…Lees verder

Over Sebastian Fitzek

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jonas Rogowski

Sebastian Fitzek (Berlijn, 13 oktober 1971) is een Duitse schrijver en journalist. Zijn eerste boek (De therapie) was in 2006 een bestseller in Duitsland en verdreef De Da Vinci Code van de eerste positie.

Bibliografie

Daarnaast heeft hij een bijdrage geleverd aan de volgende verhalenbundels:

  • Tierische helden, 2008
  • Mord am Hellweg IV, 2008
  • Tödliche Gaben, 2009
  • P.S. Ich Töte Dich, 2010 (Het titelverhaal is geschreven en de overige verhalen zijn geselecteerd door Sebastian Fitzek)
  • Weißer Schnee, rotes Blut, 2010
Lees verder op Wikipedia