Daisy
Nederlands

Waar is het paard van Sinterklaas?

Tamara Bos (auteur), Frank Gryspeerdt (verteller)
+1
Waar is het paard van Sinterklaas?
×
Waar is het paard van Sinterklaas? Waar is het paard van Sinterklaas?

Waar is het paard van Sinterklaas?

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Winky heeft de taak gekregen een jaar lang voor Amerigo, het paard van de Sint, te zorgen. Maar omdat het paard te groot is, mag ze er niet op rijden. Als ze op een dag stiekem wil gaan paardrijden, ontsnapt Amerigo. Winky moet alles op alles zetten om het dier terug te vinden voordat Sinterklaas terug in het land is.
Titel
Waar is het paard van Sinterklaas?
Auteur
Tamara Bos
Verteller
Frank Gryspeerdt  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Speelduur
2:21
Oorspr. uitgever
Leopold
Aantekening
Stem: Man Vervolg op: Het paard van Sinterklaas Vlaamse stem

Andere formaten:

Besprekingen

Vervolg op 'Het paard van Sinterklaas'*, het boek bij de gelijknamige film uit 2005. Anders dan de titel suggereert gaat dit verhaal niet of nauwelijks over de sinterklaastijd. Alleen in het laatste van de 26 hoofdstukken komt Sint op de proppen, dan pas is het sinterklaas. Zijn paard Amerigo staat gestald in de manege waar Winky mag helpen om de paarden te verzorgen. Winky (7) is de dochter van een Chinees echtpaar dat een restaurant runt. In dit verhaal wordt een stukje uit het leven van Winky verteld, haar liefde voor paarden, de thuissituatie en de spanning rond de komst van een baby. Gedachte- en gevoelsleven van het Chinese meisje worden verfijnd en subtiel beschreven. Soms reflecteert ze wel erg wijs op moeilijke situaties. De leugentjes die ze vertelt om zich uit netelige situaties te redden en de jaloezie op de baby zijn invoelbaar beschreven en geven identificatiemogelijkheden. De taal is eenvoudig en staat in korte zinnen. Brede marges, een ruime interlinie en wisselende re…Lees verder

Over Tamara Bos

Tamara Bos (Ede, 13 augustus 1967) is een Nederlandse scenario- en kinderboekenschrijfster.

Biografie

Bos is bekend van haar scripts voor jeugdprogramma's en -films, waaronder Dag Juf, tot morgen, Mijn Franse tante Gazeuse, Otje en Minoes.

Bij uitgeverij Leopold zijn enkele boeken van Tamara Bos verschenen: Winky en het paard van Sinterklaas, Kowboy Kuuk en De neef van tante Eef. Uitgeverij Klaproos gaf twee prentenboeken van haar uit en het boek Rosa Pardon en haar speurvarken (febr. 2003: Pluim van de maand).

Tamara is de dochter van filmmaker Burny Bos, met wie ze regelmatig samenwerkt.

Filmografie

Televisie

  • Dag Juf, tot morgen (1994), bekroond met de Lira Scenarioprijs 1999
  • Mijn Franse tante Gazeuse (1996)
  • Otje (1998)
  • Knofje (in samenwerking …Lees verder op Wikipedia