Boek
Nederlands

Mijn duiveltje

Thierry Robberecht (auteur), Philippe Goossens (illustrator)
Het braafste feetje (ik-figuur) van de feee͏̈nschool doet nooit iets ondeugends. Tot ze ontdekt dat ze een klein minifeetje heeft, dat dingen kan doen in haar plaats. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Mijn duiveltje
Auteur
Thierry Robberecht
Illustrator
Philippe Goossens
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2011
[28] p. : ill.
ISBN
9789044813265 (hardback)

Besprekingen

Op de feeënschool is een feetje (ik-figuur) de braafste. Ze is lief en doet geen domme dingen. Maar is dit wel zo? Wat gebeurt er als een duiveltje verschijnt? Een fantasieverhaal geschreven in de tegenwoordige tijd vanuit het perspectief van het feetje. Het lettertype is schreefloos en duidelijk, alleen op een donkere achtergrond soms wat minder goed zichtbaar. De korte, eenvoudig voor te lezen tekst staat in de passende illustraties, die bestaan uit overwegende fel roze of oranje gekleurde prenten in spread of paginagroot. De stereotiepe figuurtjes hebben weinig of zachte contouren en zijn expressief; de illustraties, gemaakt in een gemengde techniek met o.a. gouache, hebben dieptewerking en details. Het verhaal laat verschillende emoties zien, waaronder boosheid. Dat iedereen weleens iets onaardigs doet wat hij of zij eigenlijk niet wil, wordt in dit boek gepersonifieerd door het duiveltje. Een aardig gegeven, geschikt om voor te lezen aan kleuters. Schrijver en illustrator maakten…Lees verder

Over Thierry Robberecht

Thierry Robberecht (Brussel, 11 februari 1960) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Werk

Robberecht begon als striptekenaar en werkte onder meer voor Casterman. Ondertussen hij heeft ook al verschillende verhalen voor prentenboeken geschreven. In 2015 publiceerde hij de jeugdroman Memo 657.

In 2012 en 2013 schreef hij de scenario's voor twee albums in de stripreeks Lefranc, te weten De eeuwige shogun en Het geheim van Stalin.

Bekroningen

  • 2017: Prix des Incorruptibles voor Memo 657