Boek
Nederlands

Waar zijn de paaseieren?

Udo Weigelt (auteur), Cristina Kadmon (illustrator)
+1
Waar zijn de paaseieren?
×
Waar zijn de paaseieren? Waar zijn de paaseieren?
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De paashaas is in gevaar! Tenminste, dat denken het eekhoorntje en de specht. Ze hebben gehoord dat een gevaarlijke beer hem zoekt. Daarom moet de paashaas zich verbergen. Dan zullen zij de eieren wel verstoppen. Maar dan blijkt de beer helemaal niet zo gevaarlijk en paaseieren verstoppen best moeilijk.
Onderwerp
Dieren
Titel
Waar zijn de paaseieren? / [tekst] Udo Weigelt ; [ill.] Cristina Kadmon
Auteur
Udo Weigelt
Illustrator
Cristina Kadmon
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Wer hilft dir, Osterhase?
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: De Vier Windstreken, 2006
[28] p. : ill.
ISBN
9789055794867 (hardback)

Besprekingen

De kaft van Waar zijn de paaseieren? valt meteen op door de groenfluwelen brede boord rondom de prent, met daarin diverse gekleurde paaseieren. De paashaas heeft ze allemaal mooi beschilderd, maar de eekhoorn en de specht verwittigen hem dat hij zich moet verstoppen: er is een grote gevaarlijke beer naar hem op zoek. Specht en eekhoorn zullen in zijn plaats de eieren verstoppen. Maar eigen aan hun aard verstoppen ze de eieren hoog in de bomen... Intussen blijkt die gevaarlijke grote beer een wasbeertje te zijn, dat om enkele eieren komt vragen. Alle dieren werken dan samen om de eieren op een goede plek te verstoppen.

De prenten zijn heel levendig, met veel groen en verschillende tinten (goud)bruin, waarmee de veelkleurige eieren een mooi contrast vormen. De dieren zijn levensecht en expressief getekend, met leuke details als een slakje, een bijtje of een lieveheersbeestje. Door ze te zoeken, krijgt het thema 'verstoppen' een tweede betekenislaag. De tekst laat zich soep…Lees verder