Boek
Nederlands

Hoe de doden spreken

Val McDermid (auteur), Frank Lefevere (vertaler)
In de tuin van een voormalig klooster annex opvanghuis voor kinderen wordt een groot aantal lijken van jonge kinderen opgegraven en er blijken ook een aantal vermoorde jongemannen begraven te liggen. Inspecteur Paula McIntyre onderzoekt de zaak, profiler Tony Hill en ex-DCI Carol Jordan worden ingeschakeld.
Titel
Hoe de doden spreken
Auteur
Val McDermid
Vertaler
Frank Lefevere
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
How the dead speak
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021
348 p.
ISBN
9789024593354 (paperback)

Besprekingen

Deel tien (‘Eenzame prooi’) leek het slot van McDermids misdaadserie over DCI Carol Jordan en profiler Tony Hill. Maar hier zijn ze weer, hoewel meer aan de zijlijn. Tony Hill probeert in de gevangenis zijn draai te vinden, Carol Jordan gaat eindelijk in therapie voor haar PTSS en werkt voor een organisatie die zaken met eventueel onschuldig veroordeelden onderzoekt. Centraal in het verhaal staat het onderzoek van inspecteur Paula McIntyre: in de tuin van een voormalig klooster annex opvanghuis voor kinderen wordt een groot aantal lijken van jonge kinderen opgegraven. Nog vreemder wordt de zaak als er ook een aantal vermoorde jongemannen begraven blijkt te liggen. Weer een boeiende, spannende misdaadroman van deze veelvuldig bekroonde Schotse misdaadauteur (1959). Met goed en uitgebreid beschreven politieonderzoek, een aardige plot en veel aandacht voor het, vaak gecompliceerde, privéleven van de hoofdpersonen. Goed als standalone thriller te lezen, maar nog leuker als er kennis van d…Lees verder

Over Val McDermid

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Val McDermid (4 juni 1955) is een Schots schrijfster van misdaadboeken. Ze is vooral bekend geworden met haar serie thrillers waarin Dr. Tony Hill de hoofdrol speelt.

McDermid is opgegroeid in het Schotse Kirkcaldy, waar ze de Kirkcaldy Highschool bezocht. Ze studeerde aan het St. Hilda's College aan de Universiteit van Oxford en ging na haar studie aan de slag als journaliste. Ook was ze korte tijd toneelschrijfster.

In 1987 behaalde ze haar eerste succes met de roman Report for Murder, de eerste in de reeks rond de lesbische journaliste Lindsay Gordon. Homoseksualiteit is een regelmatig terugkerend thema in haar boeken. Ze schreef ook een reeks rond de vrouwelijke privé-detective Kate Brannigan en een rond de profiler dr. Tony Hill, die de basis vormde voor de ITV-misdaadreeks Wire in the Blood.

Bibliografie

Suggesties