Boek
Nederlands

Quarantaine

Wim Daniëls (auteur)
+1
Quarantaine
×
Quarantaine Quarantaine
Genre:
Een man en een vrouw nemen onafhankelijk van elkaar hun intrek in een verlaten bungalowpark en krijgen te maken met het coronavirus.
Titel
Quarantaine
Auteur
Wim Daniëls
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Thomas Rap, 2020
187 p.
ISBN
9789400406773 (hardback)

Besprekingen

De auteur/theatermaker heeft een omvangrijk oeuvre op zijn naam. Naast verhalen en romans, zoals 'Het Dorp' een bestseller uit 2019, ook een substantieel aandeel van boeken over taal. Hij is een graag geziene gast in talkshows op televisie. Dit is een roman over liefde in tijden van corona. Karel en Julia nemen, los van elkaar in maart 2020 hun intrek in een verlaten bungalowpark in de Dordogne. Beiden met het doel hier hun proefschrift af te ronden. Julia over leestekens, gynaecoloog Karel over een kunstmatige baarmoeder. Daar krijgen ze al snel te maken met het coronavirus. Ze zoeken steeds meer troost bij elkaar en groeien steeds meer naar elkaar toe. In hun gesprekken komen ze tot verrassende inzichten. Het slot is verrassend.

Over Wim Daniëls

CC BY 3.0 - Foto van/door Wies Verberne

W.Th.M.G. (Wim) Daniëls (Aarle-Rixtel, 11 oktober 1954) is een Nederlandse schrijver, taalkundige, cabaretier en spreker.

Biografie

Wim Daniëls werkte enkele jaren als leraar Nederlands en Duits in het middelbaar onderwijs. Vervolgens was hij vijf jaar als tekstwetenschapper verbonden aan de Open Universiteit.

Sinds 1994 is hij fulltime schrijver en taaladviseur. Hij geeft ook lezingen en voordrachten, en staat in het theater met cabaretvoorstellingen en theatercolleges.

Samen met Kasper Boon maakte hij in 1999 het bordspel Het grote taalspel.

Van 2004 tot 2012 leverde hij vrijwel wekelijks een bijdrage aan het radioprogramma Klare Taal van de Wereldomroep, gepresenteerd door Arie Bras. Van september 2009 tot juni 2014 had hij een gesproken column in het VARA-radioprogramma Spijkers met koppen, waaraan hij nu nog incidenteel een bijdrage levert. Van 2012 tot 2014 was hij vaste gast bij het tv-programma…Lees verder op Wikipedia