Boek
Nederlands

Wie is er bang om te zoenen ?

Wim Daniëls (auteur)
+1
Wie is er bang om te zoenen ?
×
Wie is er bang om te zoenen ? Wie is er bang om te zoenen ?

Wie is er bang om te zoenen ?

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Grappig boekje over zoenen met ook een paar zoengedichten en een kusverhaal. Met zwartwitte tekeningen. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Kussen
Titel
Wie is er bang om te zoenen ?
Auteur
Wim Daniëls
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2005
106 p. : ill.
Aantekening
Omslagondertitel : Alles wat je wilt weten over zoenen
ISBN
90-261-3117-8

Besprekingen

Zoenen, hoe doe je dat eigenlijk? Je leert het niet op school en niet van je ouders, maar gaat het dan helemaal vanzelf direct goed? In dit boek is een heleboel informatie te vinden, over zoenen in andere landen, de verschillende soorten zoenen, tongen, lippen, zoentechnieken en tongoefeningen. Ook bevat het een lijst met allerlei redenen waarom je bang voor zoenen zou kunnen zijn - omdat je een beugel hebt, het vies vindt, je bang bent om een ziekte op te lopen, je niet weet wat je met je tong moet doen etc.- en uitleg waarom bang zijn meestal echt niet nodig is. Verder aandacht voor zoenende familieleden, de kusziekte, zoenverboden, de Brabantse drieklapper, zoenbuttons enz. Tot slot het zoen- en kus-ABC, zoenwoorden en kusuitdrukkingen, beroemde sprookjeskussen, kusgedichten en een grappig zoenverhaal waarin Hendrik Joppers voor het eerst tongzoent met zijn vriendinnetje Jaseperine (zie ook het verhaal in Wie is er bang voor de Citotoets). Leuk, met humor geschreven informatief boe…Lees verder

Wie is er bang om te zoenen?

Een grappig boekje met allerlei weetjes over de kus. Zowel voor ouwe rotten in het vak als voor groentjes staan er grappige en leuke wetenswaardigheden in. Wat bevat een kus (de ingrediënten dus)? Water, vet, eiwitten, zout en bacteriën. Welke wereldrecords werden er al gevestigd op kus-gebied? In 2004 moest na 31 uur en 18 minuten tongzoenen zuurstof worden toegediend aan de man. Hij was in ademnood geraakt. Je krijgt ook een zoen-woordenboek, do’s en don’t’s in verband met zoenen en een startersgidsje. Leuk en grappig tussendoortje. Leest vlot en is wel handig voor de beginners. Gevorderden kunnen eens lachen met de weetjes. Weinig Vlamingen zullen zich storen aan het duidelijk 'Hollandse' taalgebruik.


Over Wim Daniëls

CC BY 3.0 - Foto van/door Wies Verberne

W.Th.M.G. (Wim) Daniëls (Aarle-Rixtel, 11 oktober 1954) is een Nederlandse schrijver, taalkundige, cabaretier en spreker.

Biografie

Wim Daniëls werkte enkele jaren als leraar Nederlands en Duits in het middelbaar onderwijs. Vervolgens was hij vijf jaar als tekstwetenschapper verbonden aan de Open Universiteit.

Sinds 1994 is hij fulltime schrijver en taaladviseur. Hij geeft ook lezingen en voordrachten, en staat in het theater met cabaretvoorstellingen en theatercolleges.

Samen met Kasper Boon maakte hij in 1999 het bordspel Het grote taalspel.

Van 2004 tot 2012 leverde hij vrijwel wekelijks een bijdrage aan het radioprogramma Klare Taal van de Wereldomroep, gepresenteerd door Arie Bras. Van september 2009 tot juni 2014 had hij een gesproken column in het VARA-radioprogramma Spijkers met koppen, waaraan hij nu nog incidenteel een bijdrage levert. Van 2012 tot 2014 was hij vaste gast bij het tv-programma…Lees verder op Wikipedia