Daisy Nederlands

Olle

Wim Vromant (auteur), Linda Vandorpe (verteller)

Olle

Wim Vromant (auteur), Linda Vandorpe (verteller)
  • Vanaf 6-8 jaar
Olle de kikker geeft de dieren een mooie kleur; op een dag gaat hij naar Par Hijs en komt hij in een museum. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Kunst Reizen Schilderen
Leesniveau
AVI 4
Titel
Olle
Auteur
Wim Vromant
Verteller
Linda Vandorpe (inlezer)
Taal
Nederlands
Uitgever
Brussel: Luisterpunt, 2004
1 cd
Speelduur
00:15:00
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Ook in de collectie als:

Daisy: Nederlands
Boek: Nederlands

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Olle de kikker, dierenschilder, houdt van zijn werk. Regelmatig komen allerlei dieren bij hem langs om hun huidkleuren bij te werken c.q. een andere kleur te geven. Maar Olle is een huismus en gaat nooit op reis. Op aanraden van Freek de olifant gaat Olle naar Par Hijs. Hij gaat daar o.a naar het museum van Moderne Kunst en raakt onder de indruk van al die kleuren en vlakken. Als hij weer thuis is, heeft hij verrassende plannen voor zijn klanten. Een grappig verhaal voor beginnende lezers eind groep 3, begin groep 4. Olle verandert van een gewone huisschilder in een echte kunstenaar. Het boek zal de lezer prikkelen om zelf te gaan schilderen. De tekst is ingedeeld in genummerde en getitelde hoofdstukjes en gezet in fladderzetsel. De teksten zijn voorzien van kleurrijke waterverfillustraties met zwarte omlijning die zeer uitnodigend zijn. In de tekst zijn creatieve woordspelletjes opgenomen. Kortom, een verrassend boekje na een jaartje lezen. Vanaf ca. 7 jaar.

Olle

Het boekje bestaat uit zeven korte hoofdstukken en gaat over Olle, de kikker, die veel van zijn werk houdt. Alle dagen verft hij dieren in zijn salon, behalve op zondag. Maar zijn vriend Freek de olifant vindt dat hij eens op reis moet, dat is goed tegen de stress. Maar Olle is een huismus. Ook Nel de ooievaar probeert hem te overtuigen om de wereld te gaan verkennen voor hij er te oud voor is. De volgende zondag waagt hij het er maar op en met zijn autootje vertrekt hij op reis. Gemakkelijk is het niet, want welke pijl moet hij volgen en waar gaat hij eigenlijk heen? Een zwerfkat vertelt hem dat Par Hijs heel mooi is. Olle bezoekt er een museum met moderne kunst en hij geraakt helemaal in de ban van de vormen en kleuren. Elke dag gaat hij terug, tot de week om is en hij weer naar huis gaat. Een heel nieuwe Olle wacht op zijn klanten. Een grappig en leuk verhaal dat erg aanspreekt. Het laatste hoofdstuk is zeer kort en de lezer moet zelf aanvullen wat er nu gaat gebeuren, al zegt de l…Lees verder