Livre
Néerlandais

Moord in de bibliotheek

Autre titre Dood van een danseres

Agatha Christie (auteur), S.F. Des Tombe (traducteur)

Moord in de bibliotheek

Autre titre Dood van een danseres

Dans la série:
Miss Marple is de enige in een rustig dorp die het hoofd koel houdt nadat een jonge vrouw vermoord is gevonden in een villa.
Titre
Moord in de bibliotheek
Autre titre
Dood van een danseres
Auteur
Agatha Christie
Traducteur
S.F. Des Tombe
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The body in the library
Éditeur
Amsterdam: Rainbow, 2021 | Autres éditions
253 p.
ISBN
9789041714305 (hardback)
Plusieurs langues:

Commentaires

Op een ochtend worden Kolonel Bantry en zijn vrouw gewekt door de butler, die hen vertelt dat er een dode vrouw in de bibliotheek ligt. Het verbazende nieuws doet vlug de ronde. Agent Palk verwittigt zijn superieur, inspecteur Slack, en mevrouw Bantry belt haar vriendin miss Marple op, om het lijk even te bekijken. Met verve beschrijft Agatha Christie de chaotische toestand die ontstaat ten huize Bantry, waar het lijk van een jong meisje wordt aangetroffen in het midden van een rommelig vertrek, een wat irreëel tafereel.

We volgen het onderzoek van de eigenzinnige inspecteur Slack en de hoofdcommisaris kolonel Melchett, die maar niet begrijpen waarom mevrouw Bantry nu precies ook die oude miss Marple heeft uitgenodigd. Dat belet beide vrouwen helemaal niet om de zaak onder elkaar grondig te bespreken, commentaar te leveren en het geheel te vergelijken met andere gevallen.

Christie tekent alle medespelers ten voeten uit, met niet alleen aandacht voor hun uiterlijk maar …Lire la suite
Tommy en Tuppence Beresford spelen de hoofdrol in deze detective van de overbekende schrijfster. Na een verhuizing ontdekt Tuppence in een oud kinderboek een soort boodschap. Hierin wordt gezegd dat ene Mary Jordan vermoord zou zijn. Geïntrigeerd duiken Tommy en Tuppence in het verleden en stuiten op een oude spionagezaak. Langdradig verhaal, met veel dialoog en weinig actie. Van meespeuren en/of meedenken door de lezer is geen sprake, een echte dader wordt niet gevonden. Het is daardoor een wat teleurstellend geheel geworden. De Nederlandse titel is misleidend, de Engelse ('Postern of fate') is veel beter. Dit was de laatste roman die Agatha Christie (1890-1976) voor haar dood schreef. Voor zeer fervente fans nog leuk om te lezen, ander lezerspubliek zal toch teleurgesteld zijn.

À propos de Agatha Christie

Agatha Christie est une femme de lettres britannique, auteur de nombreux romans policiers, née le 15 septembre 1890 à Torquay, Royaume-Uni, et morte le 12 janvier 1976 à Wallingford au Royaume-Uni. Son nom de plume est associé à celui de ses deux héros : Hercule Poirot, détective professionnel belge, et Miss Marple, détective amateur. On la surnomme « la reine du crime ». En effet, Agatha Christie est l'une des écrivaines les plus importantes et novatrices du genre policier. Elle a aussi écrit plusieurs romans, dont quelques histoires sentimentales, sous le pseudonyme de Mary Westmacott.

Agatha Christie fait partie des écrivains les plus connus au monde et elle est considérée comme l'auteur le plus lu de l'histoire chez les Anglo-Saxons, après W…En lire plus sur Wikipedia