Livre
Néerlandais

100% Gent

100% Gent Met 100% GENT op zak ontdek je de stad in no time. De wandelroutes leiden je langs HIGHLIGHTS ÉN DE LEUKSTE ADRESSEN volgens de LOCALS. De bezienswaardigheden, musea, parken, restaurants, cafés en winkels zijn bovendien overzichtelijk gerangschikt per stadsdeel. Voor 's avonds zijn er uitgaanstips voor iedereen en comfortabele hotels voor elk budget. En met de HANDIGE PLATTEGRONDEN vind
Extra subject
Gent, wandelroutes, reisgidsen
Titre
100% Gent
Auteur
Annelies Ryckaert
Langue
Néerlandais
Édition
7de herz. dr.
Éditeur
Breda: Mo'media, 2013
88 p. : ill. + stadsplattegrond
ISBN
9789057676284 (paperback)

Commentaires

Deze beknopte zakreisgids voor Gent werd geschreven door een inwoonster van de stad. De nadruk ligt op allerhande adresjes op gebied van eten, drinken, hotels, uitgaan en shoppen.

Om het geheel te structureren is Gent opgedeeld in drie gebieden (Kuip, Zuid en Noordkwartier), die afgebeeld worden op een gedetailleerde plattegrond waarop alle adressen staan aangeduid. Kleurencodes bepalen het soort adres. Verder wordt een wandeling beschreven door de drie buurten (met aandacht voor de verschillende bezienswaardigheden). In een apart hoesje vind je een stadsplannetje met straatnamenregister. In tegenstelling tot de gidsjes voor buitenlandse steden in deze serie ontbreekt helaas een plannetje van het openbaar vervoer.

Vooral geschikt voor wie praktische informatie zoekt rond leuke adresjes. [Jan Mertens]
Oorspronkelijk Nederlandstalige reisgids in zakformaat over Gent. Aan de hand van drie wandelingen door de stad worden vele bezienswaardigheden bezocht. Per wandeling een uitklapbare kaart met de route, de hoogtepunten en bezienswaardigheden langs de route, eten en drinken, shoppen, en 'leuk om te doen'. Vooraf twaalf pagina's met algemene informatie over onder meer feestdagen, hotels en vervoer. Tot slot zes pagina's met overige bezienswaardigheden en uitgaanstips. Geïllustreerd met kleurenfoto's en gebruik van kleur in de opmaak. Met overzichtskaart in de voorflap en een losse stadsplattegrond in de achterflap. Via www.100procenttravel.com/apps is een app te downloaden voor de smartphone (iPhone en Androïd) met plattegronden met aanvullende informatie. Met index op alfabet en op thema. Een leuk, handig en aantrekkelijk reisgidsje.