Livre
Néerlandais

Jules houdt van mama en papa

Jules houdt van mama en papa

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Jules en zijn zus Marie zijn vroeg opgestaan. Ze willen hun ouders verrassen met een cadeautje. Ze knippen mooie hartjes uit gekleurd papier. Oblong hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Jules houdt van mama en papa
Auteur
Annemie Berebrouckx
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Zwijsen, 2012
[16] p. : ill.
ISBN
9789055355747 (hardback)

Commentaires

Vroeg in de ochtend willen Jules en zijn zus Marie hun nog slapende ouders verrassen. Zomaar, ook al is het geen vaderdag of moederdag. Ze maken slingers van gekleurde papieren hartjes. Daarmee gaan ze naar de slaapkamer van hun ouders die er blij mee zijn en hun kinderen prijzen en knuffelen. Klein, kartonnen prentenboek in oblong formaat met twee afgeronde hoeken. Op elke rechterpagina een duidelijke, zwartomlijnde illustratie in rustige kleuren, acht in totaal, waarbij alle personen een opvallend grote neus hebben. Op de witte pagina ertegenover staat de eenvoudige tekst. Herkenbaar en bruikbaar voor jonge kinderen. Deel uit een serie van dertig thematische prentenboekjes die horen bij het vernieuwde en uitgebreide taalontwikkelingsprogramma 'Dag Jules'*. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Jules houdt van mama en papa

Jules heeft een grote zus. Ze zijn vroeg opgestaan, mama en papa slapen nog. Grote zus wil hen verrassen. Samen met Jules knutselt ze hartjes. Mama en papa schrikken wakker en vragen zich verbaasd af wat er te vieren valt. Maar ze zijn dubbel blij als ze horen dat hun kinderen hen zomaar wilden verrassen omdat ze zoveel van mama en papa houden. Dit verhaal is lief en herkenbaar. Alleen klopt de zoekprent achteraan niet met de inhoud. Op deze prent staat namelijk een hele multiculturele familie met nonkels, tantes, neven en nichten afgebeeld.

Suggestions