Livre
Néerlandais

De dochter van de president

Bill Clinton (auteur), James Patterson (auteur), Louise Koopman (traducteur)
Als de dochter van ex-president Keating wordt ontvoerd door terrorist Asim Al-Ashid gaat Keating zelf achter de ontvoerders aan.
Titre
De dochter van de president
Auteur
Bill Clinton James Patterson 1947-
Traducteur
Louise Koopman Waldemar Noë
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The president's daughter
Éditeur
[Amsterdam]: Nieuw Amsterdam, © 2021
431 p.
ISBN
9789046828540 (paperback)

Commentaires

Spelen met de actualiteit

Ziehier het verschil tussen subtiele Europese suspense en de actiegerichte Amerikaanse 'doorlezer'.

Het rommelt weer eens in politiek Den Haag. Wat heet! De impopulaire FvD-premier Emiel Damen is op pagina 107 van De minister pardoes gestikt in een zoutstengel. Even voor middernacht werd hij door agenten aangetroffen op de houten vloer van zijn bovenwoning in de oude binnenstad van Leiden. Slechts 57 dagen was hij premier, waarmee Damen de kortst zittende minister-president van Nederland werd.

Entree Jan de Reuver. Een jonge hond van de VVD, nu nog minister van Economische Zaken. Om geen nieuwe verkiezingen te hoeven uitschrijven (landsbelang!) is iedereen akkoord met de promotie van De Reuver, Forum-leider Christoph Philippe incluis. Er is slechts één verborgen probleem: de joviale nieuwe premier zit aan het touwtje van de machiavellistische SND - de invloedrijkste pr- en lobbyfirma van het land. Tijdens De Reuvers politieke flitscarrière hebben zij hem in het geniep geholpen, en nu is het: quid pro quo - voor wat hoort wat.

Dat zit zo. De Chin…Lire la suite

In deze tweede thriller (na ‘President vermist’*) van bestsellerauteur James Patterson in samenwerking met ex-president Bill Clinton heeft president Matthew Keating geen tweede ambtstermijn gehaald. Een militaire missie om terrorist Asim Al-Ashid uit te schakelen is mislukt. De vrouw en drie dochters van Al-Ashid komen daarbij om het leven. Zijn vice-presidente Barnes heeft de nominatie én de verkiezingen gewonnen; Keating trekt zich met vrouw en dochter terug op het platteland van New Hampshire. Dan wordt Keatings dochter, Mel, tijdens een tocht door de bergen ontvoerd door Al-Ashid. Haar vriend Tim wordt meteen doodgeschoten. Wanneer Keating merkt dat het Witte Huis op geen enkel van de eisen van de terroristen wil ingaan, neemt Keating, een voormalig Navy SEAL, samen met enkele leden van zijn bewakingsteam die tot dezelfde speciale eenheid behoren, het roer in handen. Ze gaan achter Al-Ashid aan. Actiethriller vol vaart en spanning en de nodige plotwendingen. De personages worden t…Lire la suite

À propos de Bill Clinton

William Clinton, dit Bill Clinton [bɪl ˈklɪntən], né le 19 août 1946 à Hope (Arkansas), est un homme d'État américain, En lire plus sur Wikipedia

Suggestions