Titre
Voor jou
Auteur
Cecelia Ahern
Traducteur
Dennis Keesmaat
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The gift
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2009
254 p.
ISBN
9789044613858
Plusieurs langues:

Commentaires

Lou Suffern heeft in Dublin succes in zijn werk dat hem zo bezighoudt dat hij geen tijd en aandacht heeft voor zijn vrouw, kinderen en ouders. Op een winterochtend raakt hij aan de praat met de dakloze Gabe die vaak voor zijn kantoor zit en op hem lijkt. Omdat hij merkt dat Gabe veel nuttige informatie over zijn collega’s heeft en Lou promotie wil maken, bezorgt hij hem een baantje bij de postkamer. Als Lou na een personeelsuitje dronken is, rijdt Gabe hem naar huis en blijft slapen. Hij heeft meteen een heilzame invloed op Lou’s gezin, maar ook op Lou zelf, die gaat nadenken en een lang, moeizaam proces doormaakt. Na een ongeluk op kerstavond valt definitief het kwartje. De twee eerdere romans van de Ierse (1981) waren bestsellers, vooral haar debuut ‘PS I love you’, dat in 2004 internationaal succes had en in 2007 werd verfilmd. Deze moderne versie van Dickens ‘A Christmas Carol’ is vooral een sfeervol kerstverhaal, maar ook prettige lectuur voor de winteravonden. Het leest als een …Lire la suite

À propos de Cecelia Ahern

Cecelia Ahern (née le 30 septembre 1981 à Dublin, Irlande où elle réside toujours) est une romancière irlandaise.

Elle est la fille de l'ancien Premier ministre irlandais (Taoiseach), Bertie Ahern. Ses quatre romans ont tous été des best-sellers. Elle a aussi écrit de nombreuses nouvelles pour des anthologies. Elle est diplômée en journalisme et en communication du Griffith College de Dublin. Cecelia a une grande sœur, Georgina Ahern dont le mari, Nicky Byrne est un membre du boysband irlandais Westlife.

En 2000, elle fait partie du groupe pop Shimma, qui finit troisième à la finale nationale irlandaise pour le Concours Eurovision de la chanson.

Carrière littéraire

À 21 ans, Cecelia Ahern publie son premier roman, PS. I Love You. Le…En lire plus sur Wikipedia