Livre
Néerlandais

Atletiek : de loopnummers

Clive Gifford (auteur)

Atletiek : de loopnummers

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Kennismaking met het hardlopen voor wat betreft geschiedenis, training, technieken voor de verschillende afstanden en internationale wedstrijden. Met technische tips, wereldrecords en actiefoto's in kleur. Vanaf ca. 11 jaar.
Sujet
Atletiek
Titre
Atletiek : de loopnummers
Auteur
Clive Gifford
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Track athletics
Éditeur
Etten-Leur: Corona, 2008
30 p. : ill.
ISBN
9789055664078

Commentaires

Deze nieuwste telg in de reeks 'Ken je sport' belicht de loopnummers van de atletiek. In 2008 gaf Corona in diezelfde reeks ook al Judo, Badminton, Basketbal, Voetbal, Hockey en Rugby uit. Het doel van de boeken is duidelijk: naast een korte geschiedenis van de sport maakt men aan de hand van tekeningen en foto's regels en technieken duidelijk, geeft men tips om jezelf te vervolmaken in de discipline.

Op de achterflap staat veelbelovend: "Of je het nu zelf beoefent of er alleen maar naar kijkt, hardlopen is een opwindende en dramatische sport..." Van dat opwindende en dramatische is in het boek echter niet veel terug te vinden. De omslag alleen al lijkt die van een jeugdencyclopedie uit de jaren '80, en ook als je het boek doorbladert, ben je er niet meteen weg van: de oubollige lay-out, het lettertype en de weinig spectaculaire foto's zijn niet echt aantrekkelijk.

Ook inhoudelijk neemt het boek een valse start: in zes zinnen kr…Lire la suite
In vogelvlucht worden allerlei aspecten van het hardlopen (onderdeel van atletiek) belicht. Geschiedenis, training, deelnemen aan wedstrijden (inclusief dopingcontroles), wat er komt kijken bij de sprintnummers, estafettes, hordelopen, middenafstanden, marathon en snelwandelen en internationale wedstrijden worden elk toegelicht over twee pagina's. Aan de techniek van het hardlopen wordt de meeste aandacht besteed. Centraal staan de vele illustraties in de vorm van foto's en enige tekeningen, merendeels in kleur. Op de foto's zijn zowel amateurs als professionals uit de Verenigde Staten en andere landen afgebeeld. Nederlandse lopers komen niet in beeld. Drukke lay-out waarin korte tekstblokken met aparte koppen vier tot zes alinea's bevatten. Eigenlijk verduidelijken de illustraties meer dan de korte tekstjes. Aan hardlopen in Nederland wordt geen aandacht besteed. Met overzicht van wereldrecords, register, verklarende woordenlijst en (web)adressen. Voor de doelgroep is dit een van de …Lire la suite