Livre
Néerlandais

Media

Clive Gifford (auteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Titre
Media
Auteur
Clive Gifford
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Eyewitness guide media
Titre parallèle
Media en communicatie
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 2000
62 p. : ill.
ISBN
90-02-20954-1

Commentaires

Het in de reeks 'Ooggetuigen' verschenen Media is het zoveelste voorbeeld van een informatief boek waarin al te veel hooi op de vork wordt genomen. Of is het andersom en werd precies voor een dusdanig ruime titel gekozen omdat uiteenlopende onderwerpen er lucratief kunnen worden op geënt, in algemene en vrijblijvende hoofdstukjes gegoten, die vlot kunnen worden aangepast, eventueel elders ingepast en - waarom niet - onderling verwisselbaar zijn. Ik raak er meer en meer van overtuigd dat een dergelijke, toch wel vrij opportunistische manier van werken mee aan de grondslag ligt van een reeksconcept dat men - in de eerste plaats vanuit commerciële overwegingen - tot de allerlaatste druppel wil uitpersen.
Het format is inmiddels bekend: per twee (uitzonderlijk twee maal twee) tegenoverliggende bladzijden wordt een op zich staand hoofdstuk uitgewerkt (nou ja). Elk ervan wordt ingeleid door een zeer algemene en summiere paragraaf en voor het overige opgevuld met kleine praatjes …Lire la suite
Een boek over de ontwikkeling van de media en communicatie. In 26 verschillende onderwerpen worden het heden en verleden beschreven en vooral ook getoond. Prachtige kleurenfoto's en korte tekstblokken vormen samen op maximaal twee pagina's een afgerond onderwerp. Het boek bevat enorm veel informatie, die mede dankzij de gehanteerde lay-out, prettig is te lezen. Achterin het boek is een register opgenomen. Daarnaast bevat het boek een pagina waarop de gebruiker aantekeningen kan vastleggen. Een uitermate geschikt boek voor het documentatiecentrum of voor gebruik bij spreekbeurten. Vanaf ca. 12 jaar.

Suggestions