Livre
Néerlandais

De Delta deceptie

Dan Brown (auteur), Josephine Ruitenberg (traducteur)
Titre
De Delta deceptie
Auteur
Dan Brown 1964-
Traducteur
Josephine Ruitenberg
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Deception point
Édition
5
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh, 2006
414 p.
ISBN
90-245-4983-3 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

De delta deceptie werd geschreven in 2001, nog vóór Het Bernini mysterie dus. Vijf jaar later volgt nu de Nederlandse vertaling: ze moet de hype rond Dan Brown bestendigen, in afwachting van diens nieuwe boek, dat voorlopig de titel The Solomon key meekreeg. Op eigen verdiensten zou deze eerder middelmatige thriller lang niet de aandacht krijgen die hem nu ten deel valt.

De intrige speelt zich deels af op de Noordpool, deels in Washington. Een meteoriet in het poolijs zou het onomstootbare bewijs leveren van buitenaards leven, de "heilige graal van NASA". De 'toevallige' ontdekking ervan in het midden van de strijd om het presidentschap van de VS is van levensbelang voor de twee kandidaten: aan de ene kant de huidige president, steun en toeverlaat van de ruimtevaartorganisatie; aan de andere kant senator Sexton, die er een punt van wil maken om deze geldverslindende machine te ontmantelen. Spil van de actie is geheim agente Rachel Sexton, dochter van de sen…Lire la suite
Het is verkiezingstijd in de VS en de zittende president Zach Herney zal het volgens de peilingen af gaan leggen tegen concurrent senator Sexton. Dan wordt er in het ijs van de Noordpool door een NASA-satelliet een meteoriet met fossiele sporen van buitenaards leven ontdekt. Mooie publiciteit voor de NASA die dat na wat pijnlijke blunders goed kan gebruiken, en voor de president in verband met de aanstaande verkiezingen. De president stuurt een team deskundigen, onder wie de aantrekkelijke geheim agente Rachel Sexton (tevens dochter van zijn concurrent), naar het noordpoolgebied om de authenticiteit van de vondst en het werk van de daar aanwezige wetenschappers, onder wie oceanograaf Michael Tolland, te controleren. Sexton en Tolland krijgen al gauw twijfels over de vondst en worden daarmee het doelwit van een geheimzinnige speciale eenheid die koste wat het kost moet voorkomen dat de waarheid aan het licht komt. Met vaart geschreven, zeer spannende thriller, een lekker leesbare mix v…Lire la suite

À propos de Dan Brown

CC BY 2.0 - Image by Web Summit

Daniel Gerhard Brown, dit Dan Brown, né le 22 juin 1964 à Exeter dans le New Hampshire, est un romancier américain, auteur de plusieurs best-sellers appartenant au genre du thriller mâtiné d'ésotérisme, qui a vendu près de deux cents millions d'exemplaires de ses romans.

Il a suscité une grande polémique avec la publication de ses romans ayant pour héros Robert Langdon : Anges et Démons, Da Vinci Code, Le Symbole perdu, Inferno et Origine. Et avec Deception Point (avec Rachel Sexton) et Forteresse digitale (avec Susan Fletcher).

Biographie

Dan Brown naît et grandit dans la petite ville d’Exeter, située dans l’État du New Hampshire, aux États-Unis. Il est l'aîné d’une famille de trois enfants.

Sa mère, Constance (Connie) était musicienne professionnelle et jouait de l’orgu…En lire plus sur Wikipedia