Livre
Néerlandais

De celliste

Daniel Silva (auteur), Angela Knotter (traducteur)
Meesterspion Gabriel Allon doet naar aanleiding van de moord op een goede vriend onderzoek naar Russische financie͏̈le malversaties en Russische inmenging in de westerse politiek. Daarvoor recruteert hij een financieel manager en tevens begaafd celliste.
Titre
De celliste
Auteur
Daniel Silva
Traducteur
Angela Knotter
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The cellist
Éditeur
Amsterdam: HarperCollins, 2021
478 p.
ISBN
9789402708981 (paperback) 9789402710632 (paperback)

Commentaires

Deel 21* in de serie spionagethrillers met meesterspion Gabriel Allon in de hoofdrol. Zoals alle romans van deze Amerikaanse auteur (1960) is ook deze thriller sterk geworteld in de actualiteit. Het verhaal is gesitueerd tijdens de coronacrisis en handelt over de Russische inmenging in de westerse politiek, met name de beïnvloeding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020. In zijn nawoord vertelt de auteur dat hij het boek zelfs deels heeft herschreven na de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. De roman opent met de dood van Viktor Orlov, een vriend van Gabriel Allon, in Londen. Hij blijkt vergiftigd met Novichok, een Russisch zenuwgif. Tijdens zijn onderzoek stuit Allon op Russische financiële malversaties waarvan de opbrengst wordt geïnvesteerd in desinformatiecampagnes in het Westen. Hij rekruteert Isabel Brenner, financieel manager bij RhineBank AG en tevens begaafd celliste, om de Russische witwaspraktijken te ondermijnen en de dader van de moord te vinden. De…Lire la suite

À propos de Daniel Silva

Daniel Eduardo Moreira Silva, né le 8 juin 1985 à Trofa, est un coureur cycliste portugais.

Biographie

En 2009, il remporte le classement final du Grand Prix Liberty Seguros, qui ne figure pas au calendrier de l'UCI cette année-là. Sa première victoire arrive quatre ans plus tard lorsqu'il gagne la première étape du Tour de l'Alentejo. Il perd le maillot de leader le lendemain au profit de Jasper Stuyven. Il perd la tête du classement de la montagne dans la dernière étape, Karel Hník le devance de deux points. Trois mois plus tard, il termine quatrième du championnat national du contre la montre, où Rui Costa est plus d'une minute et demie plus rapide. En 2016, Silva termine sur le podium trois des dix étapes du Tour du Portugal, ce qui lui permet de prendre la troisième place au classement final.

En 20…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions