Livre
Néerlandais

Rikki wil een kerstboom

Rikki wil een kerstboom

Public cible:
3-5 ans et plus
Rikki haalt zijn drukke vader over om samen een kerstboom te gaan kopen. Prentenboek met paginagrote illustraties in vrolijke winterkleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Konijnen
Titre
Rikki wil een kerstboom
Auteur
Guido Van Genechten
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2004
[28] p. : ill.
ISBN
90-448-0343-3 9789044803433 (hardback)

Commentaires

Omdat het bijna Kerstmis is, wil Rikki een kerstboom, maar wanneer hij samen met papa de zware boom over de berg moet sleuren, loopt het mis. Daarom besluiten papa en Rikki van de nood een deugd te maken en ze beginnen een heus sneeuwballengevecht. De kerstboom laten ze even voor wat hij is, tot het moment is aangebroken om naar huis terug te keren...


Elk nieuw boek over Rikki is weer een beetje genieten. Ook dit verhaal biedt jonge kinderen heel wat herkenningspunten. Die kinderen kunnen zich zo inleven in het charmante konijntje dat samen met zijn papa een spannende sneeuwrace houdt en daarna nog eens optreedt in een echt sneeuwcircus. De gebeurtenissen rond Rikki worden visueel ondersteund door enkele krachtige en trefzekere tekeningen die heel ongedwongen overkomen en meteen de juiste sfeer weten te scheppen. Met het verhaal richt de auteur zich ook tot ouders die vaak te weinig tijd maken voor hun kind.

[Sofie De Jonckheere]
Samen met zijn vader, die eigenlijk niet wil omdat hij het veel te druk heeft, gaat konijn Rikki een kerstboom kopen. Deel uit de 'Rikki'-serie met een hedendaags thema; druk, druk, druk waardoor familie, vrienden en het genieten van gewone dingen vergeten worden. Rikki wil zijn vader van alles laten zien, maar het enige antwoord dat hij krijgt is 'opschieten'. Pas als ze samen in de sneeuw vallen, laat pa zijn werk los en doen ze samen spelletjes. Paginagrote acrylverfillustraties waar veel op te zien is en die, met name door het kleurgebruik, een winterse sfeer ademen. Onder of boven aan de bladzijde staat de vier- tot zesregelige vlotte tekst met soms een 'ouderwets' woord (pardoes). De tekst is gedrukt in een schreefloze letter. Leuk prentenboek voor kleuters aan wie het thema waarschijnlijk voorbijgaat, maar die zullen genieten van het verhaal over de sneeuw en de kerstboom. Vanaf ca. 4 jaar.

Rikki wil een kerstboom

Kerstmis nadert en bij Rikki thuis staat nog steeds geen kerstboom. Papa heeft het veel te druk. Maar vandaag staat Rikki met de sjaals al klaar en na lang aandringen geeft papa toe om er gauw eentje te kopen. Rikki vindt het fijn om met papa in de sneeuw te stappen. Papa heeft echter geen oog voor al het leuks dat Rikki ziet in de sneeuw. Papa neemt ook zomaar de eerste de beste boom die hij ziet, maar Rikki verzet zich en kiest een grotere. Ze binden hem op de slee en trekken hem de heuvel op, want papa wil geen tijd verliezen. Maar het touw schiet los en Rikki en papa tuimelen in de sneeuw en rollen holderdebolder de heuvel af. Rikki giert van het lachen wanneer hij papa helemaal onder de sneeuw ziet zitten. Papa schiet ook in een lach en ze gooien sneeuwballen naar mekaar. Ze maken een reuzensneeuwbal en afdrukken van elkaar in de sneeuw. Papa is gelukkig dat hij even zijn drukke leven heeft vergeten en plezierig gespeeld heeft met zijn zoon. Prentenboek uit de reeks van Rikki…Lire la suite