Livre
Néerlandais

Gevallen engelen : thriller

Gunnar Staalesen (auteur), Annemarie Smit (traducteur), Paula Stevens (traducteur)
Tijdens een onderzoek naar een moord stuit privédetective Varg Veum op een gruwelijke gebeurtenis uit de jaren zeventig waarbij de leden van een rockband waren betrokken.
Titre
Gevallen engelen : thriller
Auteur
Gunnar Staalesen
Traducteur
Annemarie Smit Paula Stevens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Norvégien
Titre original
Falne engler
Éditeur
Baarn: Uitgeverij Marmer, 2021
349 p.
ISBN
9789460683893 (paperback)

Commentaires

Privédetective Varg Veum ontmoet op de begrafenis van een gemeenschappelijk jeugdvriend in Bergen (Noorwegen) een oude schoolkameraad. Deze is zojuist door zijn vrouw in de steek gelaten en hij vraagt de detective haar op te sporen en haar over te halen weer thuis te komen. Herinneringen aan de jaren zestig, tevens de glorietijd van een rockgroep waarin zijn vriend een prominente rol speelde, komen boven. Maar ook ontdekt hij dat de bandleden bijna allemaal onder mysterieuze omstandigheden zijn overleden. Hij vindt niet alleen de verdwenen echtgenote maar ook ontdekt hij waarom allen op een na aan hun eind zijn gekomen: het spoor leidt naar een gruwelijke gebeurtenis in het midden van de jaren zeventig. Sfeervolle detective die zich enigszins traag ontwikkelt. De plot is nogal gezocht.

À propos de Gunnar Staalesen

Gunnar Staalesen, né le 19 octobre 1947 à Bergen, est un écrivain et dramaturge norvégien, auteur de nombreux romans policiers.

Biographie

Il étudie l'anglais et le français et fait des études supérieures en littérature à l'Université de Bergen, où il reçoit le grade universitaire de candidatus philologiæ. Il travaille ensuite au Den Nationale Scene, le plus important théâtre de Bergen, où il fera jouer, à partir des années 1980, plusieurs de ses pièces de théâtre.

Il commence à publier des romans en 1969. Outre deux recueils de nouvelles, seize d'entre eux, et les plus célèbres, sont des romans noirs influencés de Raymond Chandler et Ross Macdonald qui mettent en scène Varg Veum, un ancien salarié de la Protection de l'Enfance devenu détective privé après avoir eu la main un…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions