Livre
Néerlandais
Een jonge vrouw raakt met terugwerkende kracht betrokken bij een drievoudige moord in een New Yorks hotel.
Titre
Je bent gewaarschuwd
Auteur
James Patterson 1947- Howard Roughan
Traducteur
Waldemar Noe
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
You've been warned
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2008
334 p.
ISBN
9789023428527 (paperback)

Commentaires

Kristin Burns droomt van een carrière zoals die van de bekende fotografe Annie Leibovitz. In afwachting van haar succes is ze nanny in een gefortuneerd New Yorks gezin en wordt ze de minnares van de man des huizes. 's Nachts wordt ze echter geplaagd door een terugkerende nachtmerrie: vier grijze lijkenzakken worden op een draagberrie het Falconhotel uitgereden. De laatste zak beweegt, waarna er een vrouwenhand tevoorschijn komt. Kristin ruikt een sterke brandgeur en hoort steeds hetzelfde deuntje, en wanneer ze gillend wakker wordt, is haar lichaam bedekt met een bultige uitslag.

Op haar wandelingen door de stad komt ze allerlei vreemde snuiters tegen die haar waarschuwen dat ze voorzichtig moet zijn en dat ze goed op zichzelf moet passen. Wanneer ze ook haar vader ontmoet, die al 12 jaar dood is en dezelfde boodschap overbrengt, stort ze in. Want wat is angstaanjagender? Dat hij het echt is, of dat alles zich enkel in haar hoofd afspeelt? Probeert iemand haar gek te krijgen, …Lire la suite
Kristin werkt als oppas voor een New Yorks gezin. Ze heeft een verhouding met Michael, haar werkgever. Haar hobby is fotograferen en ze probeert daar haar beroep van te maken. Op zekere dag ziet ze in het voorbijgaan van een hotel tussen de politieafzettingen vier lijkenzakken. Ze meent dat ze beweging ziet in een van de zakken, maar niemand gelooft haar. Deze scène blijft haar in haar dromen achtervolgen. Vreemder is dat ze mensen ontmoet die al lang dood zijn en het resultaat van haar foto’s levert nieuwe raadsels op. Het boek begint sterk, maar door de steeds vreemder wordende gebeurtenissen en de verwarring bij de hoofdpersoon raakt de lezer minder geïnteresseerd. Dat het einde knap bedacht is en het psychologisch portret van de hoofdpersoon best goed is, kan dit boek niet redden. Weinig spanning, vreemd en onnodig gegoochel met delen en hoofdstukken. Een van de mindere Pattersons. Paperback met vrij kleine druk.

À propos de James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Image by Susan Solie-Patterson

James Patterson, né le 22 mars 1947 à Newburgh dans l'État de New York, est un écrivain américain.

Biographie

James Brendan Patterson, Jr. est le fils de Charles Patterson et Isabelle Morris, après ses études secondaires, il fait ses études universitaires au Manhattan College, où il obtient son baccalauréat universitaire de littérature anglaise en 1969, puis il est admis à l'Université Vanderbilt où il soutient avec succès son Master of Arts en 1970.

Il est publicitaire de profession, travaillant chez J. Walter Thompson jusqu'en 1996. Il démissionne pour se consacrer à la littérature. Il avait commencé à écrire deux décennies plus tôt, publiant son premier roman, The Thomas Berryman Number chez Little, Brown and Company, après avoir été refusé par 31 éditeurs. En 1993, il accède pour la première fois à la liste des meill…En lire plus sur Wikipedia