Livre
Néerlandais

Op de grote wc

Kathleen Amant (auteur)

Op de grote wc

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Een klein meisje gaat voor het eerst naar de wc voor grote mensen. Vierkant prentenboek met eenvoudige tekeningen in felle kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Op de grote wc
Auteur
Kathleen Amant
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2005
[26] p. : ill.
ISBN
90-448-0421-9

Commentaires

Anna is een peutermeisje dat haar eigen potje heeft, maar nu wil ze op de grote-mensen-wc plassen, om haar moeder te verrassen. Anna vertelt wie er allemaal op de grote-mensen-wc plassen: haar vader en moeder en broertje en zelfs haar knuffel, dus nu wil Anna ook. Mama is erg trots op Anna als het gelukt is. Vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken, een harde kaft en stevige bladzijden. De drie- tot vierregelige tekst op de linkerpagina is in duidelijke speelse, schreefloze letter gedrukt. De illustraties op iedere rechterpagina van het boek zijn wat grof getekend. Een aardig boekje over zindelijk worden. Vanaf ca. 2 jaar.

Op de grote wc

Zonder dat mama het weet, gaat Anna vandaag voor het eerst op de grote wc. Net als mama zelf, die het er altijd hard en snel doet, of zoals papa die er zich steeds afsluit van de wereld met zijn krant, of zoals broer die er altijd veel lawaai maakt, of zoals haar knuffelkonijn er doet alsof, of zoals de hond die wel wil maar niet mag. Dit herkenbare verhaal is goed opgebouwd. De dappere Anna wekt veel sympathie op bij de lezer/kijker en de andere personages roepen vooral herkenning op.De kleine overdrijvingen creëren een lichte humor waarbij kinderen zich zullen verkneukelen. De grote, kleurrijke prenten zijn sober en focussen telkens mooi op één gebeurtenis. Enkel jammer van de tekst: die is erg betuttelend en stroef.

Suggestions