Livre
Néerlandais

De brandweerman

Liesbet Slegers (auteur)

De brandweerman

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Wat doet de brandweer als wordt gemeld dat er brand is? Met hulp van kleine en paginagrote schilderingen in vrolijke kleuren wordt informatie gegeven over het werk van de brandweer. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Brandweer
Titre
De brandweerman
Auteur
Liesbet Slegers
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789044808148

Commentaires

Wat doet de brandweer en wat hebben ze allemaal nodig hebben voor het blussen van een brand? Informatief prentenboek over het werk van de brandweer. De vier- à vijfregelige tekst op de linkerpagina is wat aan de stijve kant met af en toe een moeilijk woord of zinsnede (dreigt gevaar, commandant, op post). De kleine illustratie op deze pagina geeft het onderwerp weer, de paginagrote illustraties op de rechterpagina beelden meer de handeling uit. De met grove streken, in vrolijke kleuren geschilderde illustraties zijn plat, zonder enig perspectief. De personen hebben ronde 'kindergezichten', waarbij de ogen, mond en neus summier zijn aangeduid. Achterin is een 'brandslangenraadsel' opgenomen. Van dezelfde auteur verscheen ook 'De tandarts'*. Voor kleuters vanaf ca. 4 jaar.

De brandweerman

Aan de hand van zeer eenvoudige tekeningen wordt aan jonge kinderen duidelijk gemaakt wat het werk van een brandweerman inhoudt. Zo komen we te weten wat hij allemaal nodig heeft om een brand te blussen, hoe hij zichzelf beschermt en waarvoor hij allemaal kan opgeroepen worden … Er wordt best al heel wat informatie gegeven; de tekening met de kledij en uitrusting van de brandweerman bijvoorbeeld is vrij volledig. Dit boek leent er zich uitstekend toe om er een geheugenspelletje aan te koppelen. De grote afbeeldingen zijn echt mooie tekeningen met warme kleuren, op de linkerzijde staat de tekst met nog een kleine tekening, waardoor de kinderen uitgedaagd worden om naar het verband tussen detwee tekeningen te zoeken. Als verwerking staat op de laatste pagina nog een eenvoudig doolhofspelletje.