Terug naar Wharton Park

Autre titre 'De orchideeëntuin'

Lucinda Riley (auteur), Ans van der Graaff (traducteur)

Terug naar Wharton Park

Autre titre 'De orchideeëntuin'

Titre
Terug naar Wharton Park
Autre titre
'De orchideeëntuin'
Auteur
Lucinda Riley 1966-2021
Traducteur
Ans van der Graaff
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Hothouse flower
Édition
1
Éditeur
Utrecht: De Kern, 2011 | Autres éditions
574 p.
ISBN
9789032512996 (hardback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Terug naar Wharton Park is beloftevolle titel, maar het verhaal zelf blijft hunkeren naar die belofte. Nochtans zijn alle ingrediënten wel aanwezig. Zo zit het plot goed in elkaar. Lucinda Riley probeert een boeiend verhaal te vertellen met verrassende wendingen, maar dit neemt niet weg dat de verhaallijn bulkt van de clichés. Zoals bij elke familie- of liefdesroman komen bepaalde elementen terug: twee zussen die niet op elkaar lijken en dan toch naar elkaar toe groeien, een vreemd dagboek dat de poppen aan het dansen zet, emotionele drama’s zoals ongelukkige liefdes (ze houdt van hem, maar hij niet van haar), het overlijden van dierbaren, familiegeheimen, halve waarheden met kapotte liefdesverhalen tot gevolg en uiteindelijk het verplichte happy end. Dit alles wordt gekruid met een historisch en exotisch tintje. Het verhaal speelt zich voor een deel af in het adellijke Engeland met zijn landhuizen en bijhorende bedienden, en voor de rest zit de lezer in Thailand. Naast de plot…Lire la suite
Julia heeft een ontzettend zware tijd achter de rug. Ooit was ze een gevierd concertpianiste, maar inmiddels is ze daar - door omstandigheden - mee gestopt. In Wharton Park, waar ze langzaam aan haar verdriet probeert te verwerken, leidt ze een eenzaam bestaan. Daarbij krijgt ze steun van haar familie, maar ook van haar jeugdkennis Kit Crawford, die inmiddels daar landgoedeigenaar is. Hij is momenteel bezig met het renoveren van het huis. Tijdens zijn werkzaamheden vindt hij een stapel brieven, die een opmerkelijk dagboek bevatten, geschreven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Fijn geschreven roman met interessante, boeiende personages. Het boek wisselt gebeurtenissen uit het heden af met passages afkomstig uit de oorlogsdagboeken, en met Julia's overpeinzingen en gedachten. De verhaalstructuur blijft echter altijd helder en de spanningsboog wordt strak gehouden. Geschikt voor een breed, vrouwelijk publiek. Kleine druk.

À propos de Lucinda Riley

CC BY 4.0 - Image by Unnamed photographer for Cappelen Damm publishers, Oslo

Lucinda Riley', nom de plume de Lucinda Edmonds, est une romancière irlandaise, née le 16 février 1965 à Lisburn (Irlande du Nord) et morte le 11 juin 2021. Connue comme autrice de fictions historiques, elle a aussi eu une carrière d'actrice.

Biographie

Lucinda Riley, élève à l'école dramatique de Londres, connaît une carrière d'actrice de théâtre et de télévision dans sa jeunesse. Elle voyage beaucoup, notamment en Extrême-Orient.

Après avoir souffert de fièvre glandulaire, à l'âge de 22 ans, elle commence à écrire. Elle publie son premier roman, Lovers and Players, deux ans plus tard.

Elle publie ses sept premiers romans sous son nom de naissance, Lucinda Edmonds. Elle commence le cycle des Sept Sœurs en 2013.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions