Bande dessinée
Néerlandais

K4

Merho (auteur), Thomas Du Caju (collaborateur), Kristof Fagard (collaborateur)
Officieel begint de reeks met album 1 De Wollebollen. Nu blijkt dat er daarvoor al een verhaal bestond: De vloek van Mac B. Met personages die dicht tegen de Kiekeboes aanleunen maar het net nog niet helemaal zijn. De tekeningen gingen helaas verloren voor er sprake was van publicatie. Aan de hand van teruggevonden schetsen en een synopsis probeert de huidige cast het verhaal te reconstrueren. En
Titre
K4
Auteur
Merho
Collaborateur
Thomas Du Caju Kristof Fagard Jos Vanspauwen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2018
45 p. : ill.
ISBN
9789002265006 (paperback)

Commentaires

Het jubileum van de stripserie 'De Kiekeboes' in deel 150 wordt gevierd met een verloren gegaan script dat vooraf gaat aan het eerste deel, 'De Wollebollen' uit 1978. Een zeer respectabele productie in ruim veertig jaar. Dit script ging nog uit van andere personages en namen. Merho speelt de oude en nieuwe personages leuk tegen elkaar uit door gebruik te maken van 'Macbeth', de befaamde tragedie van Shakespeare. De woordgrappen zijn aardig, maar niet altijd even sterk, de tekeningen zijn beter en origineler. Vooral door te spelen met schetsen, zwart-wit , inkleuring, het 'bevriezen' van personages en een origineel gebruik van typex. Kortom: Merho heeft zich aardig uitgeleefd en een waardig jubileumalbum afgeleverd van deze populaire Belgische krantenstrip.

À propos de Merho

CC BY 3.0 - Image by Andrew

Robert Merhottein, connu sous le pseudonyme de Merho, est un dessinateur et scénariste de bandes dessinées flamand (Belgique), né le 24 octobre 1948 à Anvers.

Il est l'auteur de la série Fanny et Cie, publiée aux Éditions Standaard. Il est citoyen d'honneur de sa ville natale, Zoersel. Son épouse Ria effectue la mise en couleurs de la série.

Biographie

Robert Merhottein naît le 24 octobre 1948 à Anvers. Il grandit en lisant des bandes dessinées comme Bob et Bobette, Piet Pienter en Bert Bibber et Nero, à l'origine de sa vocation et de son futur métier.

Il étudie à l'Institut Saint-Luc de Bruxelles, section néerlandophone dans les années 1960. Ses premières œuvres, …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions