Livre
Néerlandais

Het verhaal van de Sneeuwman

Michael Morpurgo (auteur), Jetty Huisman (traducteur), Robin Shaw (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Als James op de dag voor kerst vroeg wakker wordt, ligt er buiten een dik pak sneeuw. Hij maakt een grote sneeuwpop. Wanneer hij ’s nachts nog eens naar zijn sneeuwman kijkt, blijkt hij tot leven te zijn gekomen! Vanaf ca. 5 jaar.
Titre
Het verhaal van de Sneeuwman
Auteur
Michael Morpurgo
Traducteur
Jetty Huisman
Dessinateur
Robin Shaw
Antécédent bibliographique
Raymond Briggs
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The snowman
Éditeur
Amsterdam: Rubinstein, 2018
127 p. : ill.
Note
Gebaseerd op het prentenboek De Sneeuwman van Raymond Briggs
ISBN
9789047626145 (hardback)

Commentaires

Als James op de dag voor kerst ’s ochtends vroeg wakker wordt, ligt er buiten een dik pak sneeuw. Opgetogen gaat hij naar buiten, en hij maakt een grote sneeuwpop. Wanneer hij ’s nachts nog eens naar zijn sneeuwman kijkt, blijkt hij tot leven te zijn gekomen! De sneeuwman is heel nieuwsgierig hoe het er binnen uitziet, dus laat James hem alles zien. Daarna neemt de sneeuwman hem mee naar de Noordpool, waar een sneeuwpoppenfeestje is en James een een speciaal iemand ontmoet. Hervertelling door Michael Morpurgo van het veertig jaar eerder verschenen, klassieke tekstloze prentenboek 'De sneeuwman' van Raymond Briggs. Met sfeervolle potloodtekeningen in de stijl van het oorspronkelijke boek. Hoewel de auteur een warme en liefdevolle adaptatie neerzet, heeft het niet de innemende en sprookjesachtige sfeer van het origineel. Vooral het gegeven dat James van zijn stotteren afkomt door zijn ontmoeting met de sneeuwman, overtuigt niet helemaal. Aantrekkelijke uitgave met glitterend zilverfolie…Lire la suite

Het verhaal van de Sneeuwman

Het verhaal van de sneeuwman is gebaseerd op het originele prentenboek “Sneeuwman” van Raymond Briggs. Dit wereldberoemde boek verscheen in 1978. Naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van dit prachtige prentenboek heeft Michael Purgo een aanvullend verhaal geschreven, na wijs beraad met de oorspronkelijke auteur.James grote wens is dat het op kerstdag sneeuwt. ’s Nachts ontwaakt hij en ziet een betoverend wit landschap. Hij holt naar buiten en maakt een reuze grote sneeuwman. Tot grote verbazing van James komt de Sneeuwman tot leven. Sneeuwman wil eerst het huis van binnen bekijken, want hij heeft dit nog nooit gezien. Hij neemt James mee naar zijn land, helemaal in het Noorden. Tot hier loopt het verhaal parallel met het prentenboek. Vanaf nu beleven we  een nieuw avontuur. In het Noorden komen alle sneeuwmannen samen op kerstavond. Er is één groot feest, waarbij ook de kerstman arriveert met zijn slee vol pakjes. James voelt zich bijzonder gelukkig wanneer h…Lire la suite

À propos de Michael Morpurgo

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Michael Morpurgo, né le 5 octobre 1943 à St Albans, en Angleterre, est un auteur britannique, notamment connu pour ses ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse souvent liés à des événements historiques.

Biographie

À dix-huit ans, Michael Morpurgo entre à l'Académie royale militaire de Sandhurst. Il se destine tout d'abord à une carrière militaire, mais il choisit finalement d'enseigner l'anglais. C'est pendant son enseignement qu'il découvre sa capacité à raconter des histoires.

Il épouse à l'âge de vingt ans Clare Lane, la fille d'Allen Lane, fondateur des éditions Penguin Books, son premier éditeur. En 1978, ils s'installent dans le Devon dans un petit village près de Iddelsleigh pour exploiter une ferme, qu'il fait visiter aux enfants issus des quartiers défavorisés de la ville.

Michael Morpurgo publie son pr…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions