Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Zonder spijt

Pieter Aspe (auteur)

Zonder spijt

Dans la série:
Genre:
Commissaris Van In van de politie in Brugge vindt een journalist vermoord in zijn woning en verneemt dat hij op het punt stond ophefmakende details over de Bende van Nijvel te publiceren.
Titre
Zonder spijt
Auteur
Pieter Aspe 1953-2021
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2006
298 p.
ISBN
90-223-1964-4 (paperback) 90-223-1965-2 9789022319642 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Pieter Aspe schiet meteen raak

Zonder spijt, de nieuwe thriller van Pieter Aspe, verwijst impliciet naar een paar misdaadromans die Jef Geeraerts midden de jaren tachtig publiceerde, in de onmiddellijke nasleep van de Bende van Nijvel.

Net als Drugs en Het sigmaplan gaat de inmiddels achttiende policier van Aspe over de reeks moordaanslagen en de al dan niet gewilde blunders van het gerecht die België op het randje van een politiestaat brachten. Maar laten we meteen duidelijk zijn: Zonder spijt speelt nu, bevat geen opzienbarende onthullingen of nieuwe feiten en zorgt in de eerste plaats voor een paar uur ontspanning.

Zoals vaker bij Aspe, overigens een bewonderaar van Geeraerts, die hij weleens zijn grote meester noemt, is het vanaf het eerste hoofdstuk raak. We maken de doodsstrijd mee van onderzoeksjournalist Michiel Lambrechts. Hij is met twee kogels in het hoofd doodgeschoten en hoort zijn moordenaar nog naar de werkkamer gaan en het huis doorzoeken. Michiel beseft dat het dus toch waar is wat h…Lire la suite

Politieroman met commissaris Pieter Van In van de Brugse politie, zijn geliefde, de onderzoeksrechter Hannelore Martens, en zijn collega Guido Versavel, het vaste trio in de misdaadromans van Pieter Aspe. Wanneer een journalist enige dagen niet op zijn werk is verschenen, stapt een collega naar de politie. Commissaris Van In vindt de journalist vermoord in zijn woning en verneemt dat de journalist op het punt stond ophefmakende details over de Bende van Nijvel te publiceren (deze bende pleegde in België begin jaren tachtig een reeks van moorden, inbraken en overvallen; de bende werd nooit ontmaskerd). Het spoor leidt naar de weduwe van de substituut bij het parket van Dendermonde die destijds belast was met het onderzoek naar de Bende van Nijvel… Vlot leesbaar, met veel dialogen. Sfeervolle politieroman, die zich afspeelt in Brugge. Kreeg drie sterren in VN's Detective & Thrillergids 2006. Aspe (1953) hoort tot de populairste en bestverkopende misdaadauteurs uit Vlaanderen. De verhale…Lire la suite

À propos de Pieter Aspe

CC BY-SA 3.0 - Image by PieterDP

Pieter Aspe (nom de plume de Pierre Aspeslag) est un écrivain belge de langue néerlandaise, né à Bruges le 3 avril 1953 et mort le 1er mai 2021 dans la même ville.

Biographie

Il fait ses études secondaires au Sint-Leocollege de Bruges. Il entame à l'université de Gand des études de sociologie qu'il abandonne aussitôt pour se marier.

Ensuite il exerce de nombreux métiers : éducateur, négociant en vins, vendeur en grains et céréales, employé dans une entreprise textile et dans une caisse de mutualité, saisonnier à la police maritime, photographe et enfin concierge de la célèbre basilique du Saint-Sang de Bruges, fonction qu'il occupe 12 ans pendant lesquels il se met à écrire pour se changer les idées.

En 1976, i…En lire plus sur Wikipedia