Livre
Néerlandais

De geur van sterfelijkheid

Simon Beckett (auteur)

De geur van sterfelijkheid

Dans la série:
Genre:
Titre
De geur van sterfelijkheid
Auteur
Simon Beckett
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The chemistry of death
Éditeur
Amsterdam: Sijthoff, 2006
351 p.
ISBN
90-245-5421-7

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Al in het begin van De geur van sterfelijkheid krijg je een minutieus verslag van een lijk in staat van ontbinding, gelokaliseerd in open lucht nabij een waterrijke plaats op een zomerse dag. Daar komen aardig wat chemische brouwsels, eitjes en maden bij te pas. De trotse vinders zijn twee jongens, die het lijkenspoor volgen tot aan de rand van een bos in Farnham nabij Norfolk (Engeland).
Het betreft het stoffelijk overschot van Sally Palmer, een jonge vrouw uit een naburig dorp. Haar lichaam draagt een bizar teken, als de enigmatische handtekening van de dader. De hulp wordt ingeroepen van een gewezen forensisch dokter, David Hunter, die zich zopas als plattelandsdokter in het dorpje Manham heeft gevestigd. Het verzoek komt eigenlijk zeer ongelegen voor David, want hij heeft het hectische Londen en de lijken achter zich gelaten, in de hoop de spoken en trauma's uit het verleden het zwijgen op te leggen. Tegen zijn zin raakt hij betrokken in het politioneel onderzoek, wat o…Lire la suite
De Britse forensisch antropoloog David Hunter (opgeleid op de Amerikaanse 'Body Farm') heeft zich na een persoonlijke tragedie teruggetrokken als huisarts in een dorpje in Norfolk. Maar als twee jongens uit het dorp een al in verregaande staat van ontbinding verkerend lijk vinden, ontdekt de politie zijn expertise en roept zijn hulp in. Het slachtoffer, een jonge vrouw, blijkt nog enige dagen geleefd te hebben voordat zij werd vermoord en als er een tweede vrouw verdwijnt, begint voor Hunter en de politie een race tegen de klok om de dader te vinden. In het dorp is iedereen in rep en roer en iedereen verdenkt iedereen. Goed gecomponeerd, heel spannend misdaadverhaal vol forensische details, mooie Engelse dorpssfeer, een goed plot, overtuigende neergezette hoofdpersonen en een verrassend einde. Vijfde roman van journalist/auteur Beckett, maar zijn eerste forensische thriller, en zeker geslaagd. Een tweede David Hunter-thriller is in de maak. De roman staat op de shortlist voor de prest…Lire la suite

À propos de Simon Beckett

Simon Beckett, né le 20 avril 1961 à Sheffield, dans le Yorkshire du Sud, en Angleterre, est un journaliste, musicien et écrivain britannique. Il est notamment connu pour sa série de romans policiers consacrée à l’anthropologue judiciaire David Hunter.

Biographie

Après l’obtention d’une maîtrise universitaire ès lettres en langue anglaise, il part en Espagne enseigner et jouer pour des troupes de théâtre itinérantes. De retour en Angleterre, il devient musicien, puis journaliste indépendant. Il a notamment travaillé pour le Times, l’Independent, le Daily Telegraph et l’Observer.

Il commence une carrière de romancier en 1994 avec le roman Fine Lines, traduit en français sous le titre Le Rêve de l’antiquaire par la maison d’édition Ramsay en 1996.

Lors d’un reportage, il visite la …En lire plus sur Wikipedia