Livre
Néerlandais

Pioniers

Timo Parvela (auteur), Bjørn Sortland (auteur), Pasi Pitkänen (dessinateur)
Marie (ik-figuur), Ari, Joni en de andere kinderen zijn na een lange ruimtereis aangekomen op de planeet Kepler62. Het is er prachtig, maar zijn ze wel alleen? Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Pioniers
Auteur
Timo Parvela Bjørn Sortland
Dessinateur
Pasi Pitkänen
Traducteur
Michiel Vanhee Sofie Maertens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Finnois
Titre original
Pionerer
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2019
[129] p. : ill.
ISBN
9789044831047 (hardback)

Commentaires

Marie, Ari, Joni en de andere kinderen zijn na een lange ruimtereis aangekomen op de planeet Kepler62. Is daar (te) leven zoals op aarde? Ze gaan op ontdekkingstocht en ontdekken twee groepen levende wezens die elkaar bestrijden. Zijn zij de kinderen wel goedgezind? En waarom is er voor bijna ieder kind een ampul met tegengif en waarom kan alleen Marie de wapens gebruiken? Een boek vol vragen dat natuurlijk ook nog met een cliffhanger eindigt. Het vierde deel in de serie 'Kepler62'*, waarbij het niet nodig is om de voorgaande delen gelezen te hebben, hoewel de lezer dan wel enige details mist. Het wordt verteld in de ik-vorm, vanuit het perspectief van Marie. Er is ruimte voor de gevoelens van de kinderen, zoals bij het overlijden van een van hen, waardoor het meer dan een avontuur is. Een vlot leesbaar verhaal met veel dialogen. Een mooi vormgegeven boek door het glanzende papier, de prachtige mysterieuze en sfeervolle illustraties, de afwisseling in achtergronden, waardoor de tekst …Lire la suite

À propos de Timo Parvela

Timo Johannes Parvela, (né le 19 mai 1964 à Jyväskylä), est un écrivain finlandais de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

En 1983, Timo Parvela obtient son baccalauréat. En 1988, il reçoit son bachelor en sciences de l'éducation de l'université de Jyväskylä. De 1988 à 1990 il est directeur de l'école élementaire de Tupamäki à Petäjävesi et de 1990 à 1991 il est professeur de l'école primaire de Tyyppälä dans la municipalité rurale de Jyväskylä. De 1992 à 1996, il enseigne à l'école primaire d'Aarnivalkea (fi) d'Espoo. Depuis 1996, Timo Parvela est écrivain indépendant.

Ouvrages