Goed nieuws: vanaf nu zijn er ook e-boeken in de bib van Sint-Amands

Lees verder
bestemmingbib

In de kijker

Bestemming: bib!

Ben jij tussen 3 en 18 jaar en heb je zin in een zomer vol leesplezier?

Lees verder
Carlos Ruiz Zafón

Carlos Ruiz Zafón overleden

De Spaanse bestsellerschrijver Carlos Ruiz Zafón is in Los Angeles overleden op 55-jarige leeftijd. Zafón leed aan darmkanker.

Lees verder
bieblo

Bieblo

Boekentips voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar.

Lees verder
extra

Abonnement gratis verlengd

Ook al kon je tijdens de coronacrisis op afspraak bij ons langskomen, toch was je bibbezoek anders dan anders.

Lees verder

De bib gaat weer open op 2 juni

Je kon eerder al materialen lenen door een afspraak te maken. Maar vanaf dinsdag 2 juni gaan beide vestigingen weer open en kan je vrij langskomen.

Lees verder
mariekemaerevoet

Marieke schrijft coronagedicht

Schrijven over wat zich nu voordoet, dichter Marieke Maerevoet kan het niet. Het zijn de mensen die zorgen, verzorgen en doorgaan met hun taak die de wereld terug in de goede richting zullen duwen. Wat ze wel kan, omdat ze zelf tot die groep behoort, is schrijven hoe grootouders de quarantaine beleven. Zo probeerde ze toch met dit gedicht.

Lees verder

Nieuw reglement in de bib

Vanaf volgende maand zullen de bibvestigingen in Puurs en Sint-Amands helemaal op elkaar afgestemd zijn. De bib maakt van de gelegenheid gebruik om op vrijdag 20 september een nieuw reglement te lanceren. Dat zit heel eenvoudig in elkaar, met een pak voordelen voor jou!

Lees verder

Voordeelpas verdwijnt

Vanaf vrijdag 20 september heeft onze bib nog maar één abonnementsformule. Daarmee kan iedereen ál ons materiaal uitlenen. Dus zonder bij te betalen voor bijvoorbeeld een game. Iets wat vroeger alleen een voorrecht was voor de Voordeelpassers. Maar wat als je on­langs nog zo’n pas kocht?

Lees verder

Hard, keihard van Jef Vanpellicom: interview

Auteur Jef Vanpellicom werd geboren in Willebroek. Hij groeide op in Puurs en woont sinds 2017 in Boom. Dit boek is zijn schrijversdebuut.

Lees verder