Vanaf 13 oktober ontvangt de bib je weer met open armen én met een nieuw softwaresysteem. Meteen veranderen ook enkele kleinere zaken in het reglement.

Lees verder

Bij regen en kou kan je je kind binnenshuis bezighouden met de digitale prentenboekjes van Fundels. Is het even geen weer om buiten te spelen? Geef schermpjestijd een educatieve invulling met de Fundels kinderboeken, da’s spelen en leren tegelijk…

Lees verder
150jaarstationpuurs

Na tentoonstelling, nu ook boek over geschiedenis van treinstation: "Te veel kostbare verhalen en foto’s om zomaar op te bergen"

Na de tentoonstelling rond het treinstation van Puurs vorig jaar, is er nu ook een boek rond de 150ste verjaardag van deze bijzondere plek. "We hebben zoveel mooie verhalen, foto’s en meer verzameld voor die expo, dit mocht niet zomaar in een doos in het archief verdwijnen", zegt medewerker Julie Decat.

Lees verder

Bib sluit van 6 tot en met 12 oktober

Tussen 6 en 12 oktober sluiten wij even de deuren om over te schakelen naar nieuwe bibliotheeksoftware. Op woensdag 13 oktober ben je opnieuw welkom in de bib en kunnen wij jou nóg beter van dienst zijn. Wie in deze periode boeken of ander materiaal terug moet inleveren, mag deze wat langer houden. We verlengen voor jou de inlevertermijn.

Lees verder
hamleybooks

Hamley Books verovert België en Nederland vanuit Sint-Amands

De grote vakantie is voor veel mensen een gelegenheid om wat leesachterstand goed te maken. Sinds een tweetal jaar kom je in je favoriete boekenwinkel steeds vaker boeken tegen met het sierlijke logo van Hamley Books. Geen fancy Engelse uitgeverij voor wie dat zou vermoeden, maar wel het geesteskind van Sandra Vets (48) en Cathy Carlier (46) en hun zwarte kat Hamley uit Sint-Amands (Puurs-Sint-Amands). Maar waarom start iemand vandaag de dag in godsnaam nog met een uitgeverij?

Lees verder
pluk

Pluk van Pluk van de Petteflet wordt 50!

Weinig verhalen blijven vijftig jaar goed, maar Pluk van de Petteflet is een uitzondering. Gerda Dendooven, zelf auteur en illustrator, legt in De Wereld Vandaag op Radio 1 uit waarom Pluk en Annie M. G. Schmidt blijven fascineren. 'Ik ben een grote liefhebber van Annie M. G. Schmidt, ze hoort echt thuis bij de groten van de Nederlandstalige literatuur.'

Lees verder
nena2

Nena zorgt goed voor het boekenruilkastje in Lippelo

In elke woonkern vind je een boekruilkastje waar je boeken kunt achterlaten en meenemen. Sinds kort heeft elk kastje een meter of peter om een oogje in het zeil te houden. Eén van hen is Nena (10).

Lees verder
gerda

Gerda is meter van het boekenruilkastje in Kalfort

In elke woonkern vind je een boekruilkastje waar je boeken kunt achterlaten en meenemen. Sinds kort heeft elk kastje een meter of peter om een oogje in het zeil te houden. Eén van hen is Gerda Schokkaert (64) uit Kalfort.

Lees verder
fundelszomer

De digitale kinderboekjes van Fundels, voor een ontspannen en leerzame zomer

Ook tijdens de grote vakantie kan je kind ontspannen en spelenderwijs leren met de digitale prentenboekjes van Fundels. Ideaal om even tot rust te komen na een zomerkampje, om je kind educatief bezig te houden op weg naar de vakantiebestemming of om te lezen onder de parasol in de tuin samen met papa of mama. Fundels kinderboeken zijn ontspannend, maar ook nuttig. Zo maakt je kind in september een goede start voor het nieuwe schooljaar. 

Lees verder
groenland

Alles over tuinieren

Het is lente! Wanneer het zonnetje tevoorschijn komt, krijg jij waarschijnlijk zin om je tuin in te trekken. Wil je je tuin aanpakken, experimenteren met een moestuin of je terras opfleuren? Dan kunnen wij helpen. Ons aanbod materialen rond tuinieren is eindeloos. Tot snel?

Lees verder