Arlette Aerts, haar man Bert en dochter Saartje, verloren 11 jaar geleden hun zoon, broer Jo. Hij stierf door de gevolgen van een maagbloeding, hetgeen vermoedelijk veroorzaakt werd door zijn alcohol- en drugsverslaving. Al sinds zijn 16de experi…

Lees verder

Wil je hier graag zelf boeken verkopen op onze boekenmarkt op zondag 4 oktober? Dat kan!

Lees verder
mariekemaerevoet

Marieke schrijft opnieuw coronagedicht

Na haar gedicht over de quarantaine schrijft dichter Marieke Maerevoet opnieuw over hoe ze beleeft wat zich nu voordoet.

Lees verder
Tolino

e-boeken in Sint-Amands

Goed nieuws: vanaf nu zijn er ook e-boeken in de bib van Sint-Amands

Lees verder
bestemmingbib

Bestemming: bib!

Ben jij tussen 3 en 18 jaar en heb je zin in een zomer vol leesplezier?

Lees verder
bieblo

Bieblo

Boekentips voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar.

Lees verder
mariekemaerevoet

Marieke schrijft coronagedicht

Schrijven over wat zich nu voordoet, dichter Marieke Maerevoet kan het niet. Het zijn de mensen die zorgen, verzorgen en doorgaan met hun taak die de wereld terug in de goede richting zullen duwen. Wat ze wel kan, omdat ze zelf tot die groep behoort, is schrijven hoe grootouders de quarantaine beleven. Zo probeerde ze toch met dit gedicht.

Lees verder

Hard, keihard van Jef Vanpellicom: interview

Auteur Jef Vanpellicom werd geboren in Willebroek. Hij groeide op in Puurs en woont sinds 2017 in Boom. Dit boek is zijn schrijversdebuut.

Lees verder

Ontdek de nieuwe Fundels-app

Geen zin om deze zomer te sleuren met kinderboeken en spelletjes op reis? Dankzij Fundels heb je jouw favoriete boekjes via je smartphone of tablet altijd bij de hand. Zo spaar jij plaats uit in je reiskoffer.

Lees verder
Boekenruilkast Park Fort Liezele

Nieuwe reeks boekenruilkastjes in alle woonkernen

Na het succes van het boekenruilkastje in Park Fort Liezele en op de kaai in Sint-Amands, is het tijd voor een uitbreiding van het project. Vanaf nu vind je in elke woonkern een boekenruilkastje.

Lees verder