Vanaf volgende maand zullen de bibvestigingen in Puurs en Sint-Amands helemaal op elkaar afgestemd zijn. De bib maakt van de gelegenheid gebruik om op vrijdag 20 september een nieuw reglement te lanceren. Dat zit heel eenvoudig in elkaar, met een… Lees verder

In de kijker

Voordeelpas verdwijnt

Vanaf vrijdag 20 september heeft onze bib nog maar één abonnementsformule. Daarmee kan iedereen ál ons materiaal uitlenen. Dus zonder bij te betalen voor bijvoorbeeld een game. Iets wat vroeger alleen een voorrecht was voor de Voordeelpassers. Ma… Lees verder

Bib enkele dagen dicht

Onze gemeente telt twee bib-locaties: in Puurs en Sint-Amands. We werken volop aan de integratie van beide vestigingen. Om daarvoor alles te regelen, sluiten we de deuren van 16 tot 19 september. Op 20 september kun je weer in de bib terecht.

Lees verder

Hard, keihard van Jef Vanpellicom: interview

Auteur Jef Vanpellicom werd geboren in Willebroek. Hij groeide op in Puurs en woont sinds 2017 in Boom. Dit boek is zijn schrijversdebuut.

Lees verder

Ontdek de nieuwe Fundels-app

Geen zin om deze zomer te sleuren met kinderboeken en spelletjes op reis? Dankzij Fundels heb je jouw favoriete boekjes via je smartphone of tablet altijd bij de hand. Zo spaar jij plaats uit in je reiskoffer.

Lees verder

Boekenverkoper voor één dag worden?

Vraag een standplaats aan op de openlucht boekenmarkt op 6 oktober!

Lees verder
Allemaal digitaal

Word jij onze nieuwe computercoach?

De computercoaches zijn een succesverhaal. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe krachten.

Lees verder

Holocaust en strips

Ben jij een van die lezers die als kind Het dagboek van Anne Frank kreeg toegestopt? Of liet Is dit een mens? van Primo Levi jou niet los? Boeken en strips over de Holocaust raken heel veel lezers, want fictie wordt plots harde realiteit. Door persoonlijke getuigenissen en herinneringen wordt het complexe onderwerp heel tastbaar gemaakt. Maar op welke manieren kan de Holocaust vertaald worden naar een boek? Zijn de werken fictief, of eerder journalistiek? En welke maatschappelijke en educatieve rol kan het beeldverhaal betekenen voor de lezer?

Lees verder

Bart Moeyaert wint Nobelprijs voor jeugdliteratuur

Vlaams jeugdauteur Bart Moeyaert heeft op 2 april op de Bologna Children’s Book Fair de Astrid Lindgren Memorial Award 2019 gekregen, de Nobelprijs voor jeugdliteratuur zeg maar. Daarmee verzilvert hij zijn zestiende nominatie. Behalve de enorme eer wint Moeyaert 480.000 euro.

Lees verder