In de kijker

Update coronavirus

Wij mogen weer open!

Lees verder

Liever geen hersenloze televisie voor jouw kinderen nu de scholen en bibliotheken sluiten? Laat hen dan spelenderwijs leren en hun leesvaardigheid oefenen met de digitale kinderboeken van Fundels. Alle ouders in coronanood krijgen nu 15 boekjes e…

Lees verder

Nieuw reglement in de bib

Vanaf volgende maand zullen de bibvestigingen in Puurs en Sint-Amands helemaal op elkaar afgestemd zijn. De bib maakt van de gelegenheid gebruik om op vrijdag 20 september een nieuw reglement te lanceren. Dat zit heel eenvoudig in elkaar, met een pak voordelen voor jou!

Lees verder

Voordeelpas verdwijnt

Vanaf vrijdag 20 september heeft onze bib nog maar één abonnementsformule. Daarmee kan iedereen ál ons materiaal uitlenen. Dus zonder bij te betalen voor bijvoorbeeld een game. Iets wat vroeger alleen een voorrecht was voor de Voordeelpassers. Maar wat als je on­langs nog zo’n pas kocht?

Lees verder

Hard, keihard van Jef Vanpellicom: interview

Auteur Jef Vanpellicom werd geboren in Willebroek. Hij groeide op in Puurs en woont sinds 2017 in Boom. Dit boek is zijn schrijversdebuut.

Lees verder

Ontdek de nieuwe Fundels-app

Geen zin om deze zomer te sleuren met kinderboeken en spelletjes op reis? Dankzij Fundels heb je jouw favoriete boekjes via je smartphone of tablet altijd bij de hand. Zo spaar jij plaats uit in je reiskoffer.

Lees verder
Boekenruilkast Park Fort Liezele

Nieuwe reeks boekenruilkastjes in alle woonkernen

Na het succes van het boekenruilkastje in Park Fort Liezele en op de kaai in Sint-Amands, is het tijd voor een uitbreiding van het project. Vanaf nu vind je in elke woonkern een boekenruilkastje.

Lees verder
Zaden kweken

14 tips om succesvol zaden te kweken

Hieronder vind je veertien tips om zelf succesvol zaden te kweken en te oogsten. In een zadenbib kan je daarvoor zaden ontlenen en nadien ook weer binnenbrengen.

Lees verder