In de kijker

Kom studeren in de bib

De blok is begonnen en dat geeft extra veel reden om naar de Puurse bib te komen.

Lees verder

De computercoaches zijn een succesverhaal. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe krachten.

Lees verder

Holocaust en strips

Ben jij een van die lezers die als kind Het dagboek van Anne Frank kreeg toegestopt? Of liet Is dit een mens? van Primo Levi jou niet los? Boeken en strips over de Holocaust raken heel veel lezers, want fictie wordt plots harde realiteit. Door persoonlijke getuigenissen en herinneringen wordt het complexe onderwerp heel tastbaar gemaakt. Maar op welke manieren kan de Holocaust vertaald worden naar een boek? Zijn de werken fictief, of eerder journalistiek? En welke maatschappelijke en educatieve rol kan het beeldverhaal betekenen voor de lezer?

Lees verder

Bart Moeyaert wint Nobelprijs voor jeugdliteratuur

Vlaams jeugdauteur Bart Moeyaert heeft op 2 april op de Bologna Children’s Book Fair de Astrid Lindgren Memorial Award 2019 gekregen, de Nobelprijs voor jeugdliteratuur zeg maar. Daarmee verzilvert hij zijn zestiende nominatie. Behalve de enorme eer wint Moeyaert 480.000 euro.

Lees verder

De Aprilvissers: informatiepagina rond fake new

221 Vlaamse bibliotheken kondigden op 1 april niet zomaar aan dat ze de boeken niet meer alfabetisch, maar op kleur zouden rangschikken. Op 1 april kijken mensen doorgaans net iets kritischer naar nieuws, en dan  mag je al eens een mopje maken. Maar waarom kijken we – in tijden van fake news – niet elke dag met die kritische blik naar het nieuws?

Lees verder
Boekenruilkast Park Fort Liezele

Nieuwe reeks boekenruilkastjes in alle woonkernen

Na het succes van het boekenruilkastje in Park Fort Liezele en op de kaai in Sint-Amands, is het tijd voor een uitbreiding van het project. Vanaf nu vind je in elke woonkern een boekenruilkastje.

Lees verder
Mariken

Nederlanse jeugdauteur Peter Van Gestel overleden

Peter Van Gestel debuteerde in 1962 met de verhalenbundel Drempelvrees. Nadat Van Gestel in 1979 werd gevraagd te schrijven voor de kinderrubriek van Vrij Nederland, groeide hij uit tot een van de meest gewaardeerde kinderboekenschrijvers van Nederland.

Lees verder
Zaden kweken

14 tips om succesvol zaden te kweken

Hieronder vind je veertien tips om zelf succesvol zaden te kweken en te oogsten. In een zadenbib kan je daarvoor zaden ontlenen en nadien ook weer binnenbrengen.

Lees verder