Boekenverkoper voor één dag worden?

Vraag een standplaats aan op de openlucht boekenmarkt op 6 oktober!

Zit jij graag met je neus in de boeken? En vind je niets gezelliger dan rondkuieren op marktjes? Dan is de boekenmarkt helemaal jouw ding.

Verwacht een massa boeken, strips, muziek, films en games die smeken om een tweede leven in je woonkamer. Het grootste aanbod komt van onze eigen bibliotheek. Die doet oudere exemplaren van de hand om plaats te ruimen voor recenter werk. Maar ook particuliere boekenliefhebbers bieden aan wat ze te veel hebben. Veel keuze dus – allemaal voor een spotprijsje.

Wil jij je eigen boekenkast opruimen?

Vraag een standplaats aan op de boekenmarkt. Je krijgt een plekje van 2 bij 3 meter, voorzien van tafel en stoelen. Als een echte marktkramer doe jij je waren van de hand voor een prikje. Zo spijs je jouw spaarpot óf koop je meteen nieuw leesvoer bij je collega-standhouders.

Boekenverkoper voor één dag worden? Schrijf je online in via het inschrijvingsformulier.

De boekenmarkt vindt plaats tijdens het Weekend van de Klant op 6 oktober 2019. Het volledige programma wordt later bekendgemaakt.

Boekenmarktregels

• De boekenmarkt loopt van 14.00u tot 17.00u en wordt georganiseerd met toestemming van het gemeentebestuur.
  • De boekenmarkt vindt plaats op het Dorpshart van Puurs-Sint-Amands.
  • De boekenmarkt is vrij toegankelijk voor het publiek. Er wordt geen toegangsgeld gevraagd.
  • Zowel particulieren als openbare instellingen en handelaars mogen als verkopers deelnemen; niet-plaatselijke handelaars zijn onderworpen aan de wet op de ambulante handel (leurderskaart).
  • Als koopwaar komen in aanmerking: nieuwe boeken en strips, tweedehands boeken en -strips, tweedehands platen en -cd's, tweedehands dvd’s en Blu-ray’s, games, afgevoerde bibliotheekmaterialen.
  • Er mogen geen dranken, voedingswaren of andere producten te koop aangeboden worden.
  • Vooraf schriftelijk inschrijven is noodzakelijk: enkel wie uiterlijk op 30 september 2019 een inschrijvingsformulier ingediend heeft, kan als verkoper toegelaten worden op de markt.
  • Een standplaats van 3 x 2 meter is gratis. Er kunnen ook een tafel en stoelen gereserveerd worden.
  • Er worden slechts inschrijvingen toegelaten tot de beschikbare oppervlakte is volzet.
  • De verkopers moeten zich houden aan de plaats die hen door de organisatoren bij aankomst op de markt is toegewezen.
  • Verkopers mogen eigen kramen en meubilair meebrengen, mits ze daarmee de gereserveerde oppervlakte niet overschrijden. De vakken van 3 x 2 meter zijn gemarkeerd.
  • Verkopers mogen zich installeren vanaf 13.00u. Voor lossen en laden kunnen zij de parkeerstrook langs het plein voor de bib gebruiken. Er is voldoende parkeergelegenheid op de Hondsmarkt en in de ondergrondse parking van het Dorpshart.
  • Er is op het Dorpshart geen overdekking beschikbaar; de verkopers moeten zelf zorgen voor bescherming tegen eventuele regen. Zij mogen hiermee de afgebakende oppervlakten niet overschrijden en de doorgang van het publiek niet hinderen.
  • Op het Dorpshart is geen elektriciteit beschikbaar.
  • De gereserveerde plaatsen die om 14.00u niet ingenomen zijn, kunnen door de organisatoren aan andere verkopers worden toegewezen, mits die ook vooraf ingeschreven zijn.
  • Het Dorpshart dient volledig ontruimd te zijn om 18.00u.
  • Alle betwistingen op de markt worden ogenblikkelijk beslecht door de vertegenwoordigers van de organisatoren.