De oerschreeuw van een moeder

Arlette Aerts, haar man Bert en dochter Saartje, verloren 11 jaar geleden hun zoon, broer Jo. Hij stierf door de gevolgen van een maagbloeding, hetgeen vermoedelijk veroorzaakt werd door zijn alcohol- en drugsverslaving. Al sinds zijn 16de experimenteerde hij met allerhande illegale middelen.

arletteaerts

In haar boek De oerschreeuw van een moeder beschrijft Arlette haar lijdensweg als moeder. Hoe zij, haar man en dochter machteloos en soms hopeloos aan de zijlijn toekeken wanneer Jo zijn weg koos: de weg van de verdoving. "Zo kom ik dichter bij mijn hart moeder", beschreef Jo het soms. Ook Saartje beschrijft het grote angstgevoel dat leefde in het gezin, bij nachtelijke telefoons of als de politie aan de deur stond.

Als jongerenhulpverlener en psychotherapeute begrijpt zij waarom jongvolwassenen deze weg kiezen en hoeveel tijd en geduld er nodig is om deze cirkel te doorbreken.

Tijdens de lezing op 8 oktober in cc Binder worden er adressen en websites meegedeeld, waar jongeren en hun ouders kunnen aankloppen bij vragen rond verschillende verslavingsvormen.

Kristel Goossens, hulpverlener bij Adic VZW, geeft een kort woordje uitleg over het nieuwe Ankerpunt Drughulp Rupel. Deze dienst is in maart 2020 ontstaan vanuit een samenwerkingsverband tussen Adic VZW, De Sleutel en Free Clinic VZW (www.ankerpuntrupel.be). Het boek van Arlette kan na de voorstelling worden aangekocht.