Gerda is meter van het boekenruilkastje in Kalfort

In elke woonkern vind je een boekruilkastje waar je boeken kunt achterlaten en meenemen. Sinds kort heeft elk kastje een meter of peter om een oogje in het zeil te houden. Eén van hen is Gerda Schokkaert (64) uit Kalfort.

gerda

Waarom stelde je je kandidaat als meter?
"Mijn man en ik zijn straatpeter en -meter. Wij gaan dus regelmatig op pad in Kalfortdorp om zwerfvuil op te rapen. Dan passeren we sowieso aan het boekenruilkastje. Het leek me daarom een kleine moeite om het onderhoud van het kastje er ook bij te nemen."

Lees je zelf graag?
"Absoluut, ik hou vooral van thrillers. Mijn favoriete auteurs zijn Luc Deflo, Pieter Aspe en Karin Slaughter. Mijn dochters en ik verslinden alle misdaadromans van M.J. Arlidge. Als het ene boek uit is, kan ik niet wachten om aan het volgende te beginnen."

Kom je soms naar de bib?
"Ik moet bekennen dat ik nog geen lid ben. Maar ik was wel van plan om dat te wórden, want ik ben net op pensioen en heb dus wat meer tijd nu. Ik speel trouwens ontzettend graag gezelschapsspelletjes en ik hoorde dat je die nu ook kunt lenen in de bib. Dat lijkt me wel leuk!"