Na tentoonstelling, nu ook boek over geschiedenis van treinstation: "Te veel kostbare verhalen en foto’s om zomaar op te bergen"

Na de tentoonstelling rond het treinstation van Puurs vorig jaar, is er nu ook een boek rond de 150ste verjaardag van deze bijzondere plek. "We hebben zoveel mooie verhalen, foto’s en meer verzameld voor die expo, dit mocht niet zomaar in een doos in het archief verdwijnen", zegt medewerker Julie Decat.

150jaarstationpuurs

Op 28 juli 1870 reed voor het eerst een trein door Puurs, op de spoorlijn tussen Bornem en Mechelen. De 150ste verjaardag van het station van Puurs werd daarom vorig jaar gevierd met een bijzondere tentoonstelling, die meer dan 2000 bezoekers over de vloer kreeg. "Door onze werkgroep werd voor deze expo zoveel interessante informatie verzameld, we vonden prachtige foto’s terug, er kwamen weer oude verhalen en bijzondere herinneringen boven… Het zou zonde zijn geweest om dit alles zomaar weg te stoppen eens de tentoonstelling achter de rug was", zegt Decat.

OR-codes
"Daarom bundelden we alle informatie én extra verhalen in het boek '150 jaar station Puurs. Een kijk op het verleden, heden en toekomst'. We stopten nog enkele extraatjes in het boek, zoals OR-codes die leiden naar filmpjes en verhalen over het station. Zowel in Puurs als elders heeft deze ontmoetingsplek voor mensen vaak een bijzondere betekenis: ze gaan met de trein naar school, naar hun werk, vertrekken er op kot… Het is ook na 150 jaar nog steeds een magische plek, die naast een expo dus ook een boek verdient."

Het boek '150 jaar station Puurs' kopen kan in de webwinkel van Puurs-Sint-Amands en aan het vrijetijdsloket in de bib. Je kan het boek ook lenen in de bib.

Bron: HLN

Foto © David Legreve