Nieuw reglement in de bib

Vanaf volgende maand zullen de bibvestigingen in Puurs en Sint-Amands helemaal op elkaar afgestemd zijn. De bib maakt van de gelegenheid gebruik om op vrijdag 20 september een nieuw reglement te lanceren. Dat zit heel eenvoudig in elkaar, met een pak voordelen voor jou!

Uitgebreid aanbod

Met je abonnement mag je tot 25 materialen tegelijk uitlenen. Dat geeft je de kans om ons uitgebreide aanbod volop te benutten. Denk aan boeken, e-boeken, kranten, tijdschriften, fundels, cd’s, dvd’s, gadgets, spelletjes en zaden (maximaal 5 e-boeken, 5 dvd’s, 3 games en 1 hardware-item per uitleenbeurt). In de online catalogus ontdek je wat je in welke vestiging vindt.

Niet gevonden wat je zoekt? Doe een aankoopsuggestie!

De bib biedt graag aan wat jou interesseert. Daarom horen we graag jouw suggesties. Wat mis jij nog in onze uitgebreide collectie? Vertel het ons.

Álles is inbegrepen in je abonnement: je hoeft niet meer bij te betalen voor bijvoorbeeld games en dvd’s. Aan bijkomende dienstverleningen zoals reservaties en kopieën zijn wel nog kosten verbonden.

Lange uitleentermijn

Je mag je materiaal bijna 3 maanden bij jou houden. Hoezo? Je uitleentermijn bedraagt sowieso 4 weken. Daarna mag je nog 2 keer 4 weken verlengen. Dat doe je trouwens waar en wanneer je maar wil via Mijn Bibliotheek.

Breng je jouw materiaal enkele dagen te laat binnen? Dan zwaait er niet langer meteen een boete. Want als je je e-mailadres doorgeeft aan de bib, krijg je eerst reminders. Wanneer je tien dagen te laat bent, ontvang je een eerste aanmaning. Bij de volgende aanmaning wordt een kost aangerekend van 10 euro (ongeacht het aantal materialen dat je uitleende).

Mijn Bibliotheek

Neem zeker eens een kijkje in Mijn Bibliotheek. Je ziet er een overzicht van welk bibmateriaal je in je bezit hebt , vindt er allerlei Fundels en duikt er in het digitale krantenarchief.

Eén kaart, twee vestigingen

Met je ene lidkaart zul je terechtkunnen in twee vestigingen: Puurs en Sint-Amands. Belangrijk: je brengt je materiaal altijd terug binnen waar je het ontleent. Bij reservaties duid je de locatie van jouw keuze aan. Als daarvoor transport nodig is van de ene naar de andere bib moet je wel een weekje geduld hebben.

De prijs

Het abonnement is gratis voor alle min-achttienjarigen.

• Prijs voor inwoners: 10 euro
  • Prijs voor inwoners met Vrijetijdspas: 8 euro