Ontdek de nieuwe Fundels-app

Geen zin om deze zomer te sleuren met kinderboeken en spelletjes op reis? Dankzij Fundels heb je jouw favoriete boekjes via je smartphone of tablet altijd bij de hand. Zo spaar jij plaats uit in je reiskoffer.

Fundels brengt al jaren bestaande prenten- en leesboeken digitaal en op een interactieve manier tot leven. Op basis van een gebruikersonderzoek kwamen een aantal punten naar boven om het gebruiksgemak te verhogen. Tijd dus om de volledige applicatie te vernieuwen.

Het gekende Fundels concept blijft bestaan. De focus ligt nog steeds op de combinatie van spelen en leren door elk digitaal boek aan te vullen met een aantal activiteiten waarbij het boek centraal staat. Je mag je aan enkele nieuwe toepassingen verwachten om de beleving en het leesplezier nog meer te stimuleren. Zo werd de tekenhoek verrijkt met een glitterstift, kan je in de theaterhoek extra effecten toevoegen aan je opgenomen filmpje en werden de spelletjes door pedagogen onder de loep genomen en aangepast waar nodig. Daarnaast werd de zoekfunctie uitgebreid, zodat je nog sneller en eenvoudiger het gezochte boek vindt. Eenmaal de boekjes gedownload zijn kan je ze ook offline beleven. Waar en wanneer je maar wilt! Geen probleem dus als je even zonder wifi zit.

Fundels-boekjes leen je door in te loggen met een MijnBibliotheek-profiel of door een QR-code in te scannen. De QR-codes vind je in de bibliotheek of ontvang je via de school. Het aanmelden in de nieuwe Fundels-app wordt zo een pak eenvoudiger. Als extraatje geniet je als bibliotheekbezoekers van extra uitleningen tijdens de schoolvakanties.

Download en ontdek de nieuwe app nu, thuis of in de bibliotheek.